Паска простий
(покроковий рецепт з фото)
Навіть найпростіший паску готується на опарі, так як в рецепт завжди входить багато масла, цукру і яєць. І в паску обов'язково додається родзинки. Найпростіший паску завжди прикрашається глазур'ю.
Щоб приготувати паску простий потрібно знати секрети дріжджового тіста. Якщо берете свіжі дріжджі, то якість визначайте так: свіжі дріжджі рівного кольору, вони кришаться, а не мажуть. Тісто для паски простого готуйте в теплій кухні, без протягів. Ванілін можете додати разом з цукатами або замінити його цедрою. Коли тісто остаточно підійде (після додавання білків) ви його більше не перемішуйте, а розкладайте по формам обережно, беручи двома руками, щоб зберегти повітряну структуру тесту! Якщо потрібно багато пасок подвійте рецептуру. Успіхів і приємного апетиту.
- Борошно - 600 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 4 штуки
- Дріжджі - 30 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукати - 100 грам
- Ванілін - 1 Чайна ложка

Зробити опару: до теплого молока додати борошна і цукру по 1 чайної ложки, дріжджі. Прибрати на 15 хвилин в тепле місце.

У велику миску просіяти борошно, додати решту молока.

Додати до борошна опару і замісити тісто, поставити його підходити на 1-1, 5 годину.

Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром.

До тесту додати жовтки і розтоплений маргарин.

До тесту додати родзинки і порізані цукати. Замісити м'яке тісто. Поставити в тепло на годину.

До підійшов тесту додати білки і добре перемішати, поставити в тепле місце ще на годину.

Як тільки тісто підійде перекласти його в змащені форми.

Тесту в формах дати расстояться хвилин 30-40 і випікати при 180-200 градусах до сухої скіпки. Паски повинні охолонути у формах.

Паски прикрасити глазур'ю і цукровими квітами.