Рецепт Паска простий фото

Паска простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Навіть найпростіший паску готується на опарі, так як в рецепт завжди входить багато масла, цукру і яєць. І в паску обов'язково додається родзинки. Найпростіший паску завжди прикрашається глазур'ю.

Щоб приготувати паску простий потрібно знати секрети дріжджового тіста. Якщо берете свіжі дріжджі, то якість визначайте так: свіжі дріжджі рівного кольору, вони кришаться, а не мажуть. Тісто для паски простого готуйте в теплій кухні, без протягів. Ванілін можете додати разом з цукатами або замінити його цедрою. Коли тісто остаточно підійде (після додавання білків) ви його більше не перемішуйте, а розкладайте по формам обережно, беручи двома руками, щоб зберегти повітряну структуру тесту! Якщо потрібно багато пасок подвійте рецептуру. Успіхів і приємного апетиту.

  • Борошно - 600 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Дріжджі - 30 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Цукати - 100 грам
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
паска простий - фото крок 1
Зробити опару: до теплого молока додати борошна і цукру по 1 чайної ложки, дріжджі. Прибрати на 15 хвилин в тепле місце.
паска простий - фото крок 2
У велику миску просіяти борошно, додати решту молока.
паска простий - фото крок 3
Додати до борошна опару і замісити тісто, поставити його підходити на 1-1, 5 годину.
паска простий - фото крок 4
Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром.
паска простий - фото крок 5
До тесту додати жовтки і розтоплений маргарин.
паска простий - фото крок 6
До тесту додати родзинки і порізані цукати. Замісити м'яке тісто. Поставити в тепло на годину.
паска простий - фото крок 7
До підійшов тесту додати білки і добре перемішати, поставити в тепле місце ще на годину.
паска простий - фото крок 8
Як тільки тісто підійде перекласти його в змащені форми.
паска простий - фото крок 9
Тесту в формах дати расстояться хвилин 30-40 і випікати при 180-200 градусах до сухої скіпки. Паски повинні охолонути у формах.
паска простий - фото крок 10
Паски прикрасити глазур'ю і цукровими квітами.

Схожі рецепти