Паска Олександрійський
(покроковий рецепт з фото)
Олександрійські паски на Великдень печуть дуже багато господинь. Всім вони дуже подобаються. Паски за цим рецептом виходять дуже м'які, ніжні і повітряні. Спробуйте!
За бажанням в тісто можна додати 1-2 чайних ложки коньяку. Воно додасть паскам більш вишуканий аромат. А можна урізноманітнити цедрою цитрусових. У будь-якому варіанті виходить дуже смачно!
- Пряжене молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Дріжджі пресовані - 50 грам
- Сіль - 1 Щепоток
- Ізюм - 200 грам
- Борошно - 3-4 склянок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Для опари розчинити дріжджі в теплому топленому молоці. Додайте цукор і трохи борошна. Перемішайте і дайте постояти 40 хвилин. Потім додайте розтоплене масло.
Додайте яйця, сіль і борошно. Замісити тісто. Дайте йому підійти в теплому місці протягом години.
Ізюм залийте окропом на 10 хвилин. Потім промийте та висушіть.
Додайте родзинки в тісто. Перемішайте і дайте підійти ще раз протягом 1-1, 5 годин.
Готове тісто розкладіть у форми наполовину. Дайте постояти хвилин 15. Потім поставте в духовку, розігріту до 190 градусів, з 30-40 хвилин.
Готові паски остудіть і покрийте глазур'ю.
Відмінних свят!
Відмінних свят!