Паска Олександрійський
(покроковий рецепт з фото)
Олександрійські паски на Великдень печуть дуже багато господинь. Всім вони дуже подобаються. Паски за цим рецептом виходять дуже м'які, ніжні і повітряні. Спробуйте!
За бажанням в тісто можна додати 1-2 чайних ложки коньяку. Воно додасть паскам більш вишуканий аромат. А можна урізноманітнити цедрою цитрусових. У будь-якому варіанті виходить дуже смачно!
- Пряжене молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Дріжджі пресовані - 50 грам
- Сіль - 1 Щепоток
- Ізюм - 200 грам
- Борошно - 3-4 склянок
![паска Олександрійський - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/kulich_aleksandriiskii-568174.webp)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
![паска Олександрійський - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/kulich_aleksandriiskii-568176.webp)
Для опари розчинити дріжджі в теплому топленому молоці. Додайте цукор і трохи борошна. Перемішайте і дайте постояти 40 хвилин. Потім додайте розтоплене масло.
![паска Олександрійський - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/kulich_aleksandriiskii-568177.webp)
Додайте яйця, сіль і борошно. Замісити тісто. Дайте йому підійти в теплому місці протягом години.
![паска Олександрійський - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/kulich_aleksandriiskii-568178.webp)
Ізюм залийте окропом на 10 хвилин. Потім промийте та висушіть.
![паска Олександрійський - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/kulich_aleksandriiskii-568179.webp)
Додайте родзинки в тісто. Перемішайте і дайте підійти ще раз протягом 1-1, 5 годин.
![паска Олександрійський - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/kulich_aleksandriiskii-568180.webp)
Готове тісто розкладіть у форми наполовину. Дайте постояти хвилин 15. Потім поставте в духовку, розігріту до 190 градусів, з 30-40 хвилин.
![паска Олександрійський - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/kulich_aleksandriiskii-568181.webp)
Готові паски остудіть і покрийте глазур'ю.
Відмінних свят!
Відмінних свят!