Рецепт Паска Олександрійський фото

Паска Олександрійський
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Солодке

Олександрійські паски на Великдень печуть дуже багато господинь. Всім вони дуже подобаються. Паски за цим рецептом виходять дуже м'які, ніжні і повітряні. Спробуйте!

За бажанням в тісто можна додати 1-2 чайних ложки коньяку. Воно додасть паскам більш вишуканий аромат. А можна урізноманітнити цедрою цитрусових. У будь-якому варіанті виходить дуже смачно!

  • Пряжене молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Дріжджі пресовані - 50 грам
  • Сіль - 1 Щепоток
  • Ізюм - 200 грам
  • Борошно - 3-4 склянок
паска Олександрійський - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
паска Олександрійський - фото крок 2
Для опари розчинити дріжджі в теплому топленому молоці. Додайте цукор і трохи борошна. Перемішайте і дайте постояти 40 хвилин. Потім додайте розтоплене масло.
паска Олександрійський - фото крок 3
Додайте яйця, сіль і борошно. Замісити тісто. Дайте йому підійти в теплому місці протягом години.
паска Олександрійський - фото крок 4
Ізюм залийте окропом на 10 хвилин. Потім промийте та висушіть.
паска Олександрійський - фото крок 5
Додайте родзинки в тісто. Перемішайте і дайте підійти ще раз протягом 1-1, 5 годин.
паска Олександрійський - фото крок 6
Готове тісто розкладіть у форми наполовину. Дайте постояти хвилин 15. Потім поставте в духовку, розігріту до 190 градусів, з 30-40 хвилин.
паска Олександрійський - фото крок 7
Готові паски остудіть і покрийте глазур'ю.
Відмінних свят!

Схожі рецепти