Паска на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджові паски на кефірі завжди виходять високими, з пухнастою структурою і довго не черствіють. Якщо ви любите експериментувати, то цей рецепт вам неодмінно сподобається.
Щоб домогтися успіху в випікання пасок, важливо приступати до справи з хорошим настроєм. Протяги виключити. Також важливо не робити тісто занадто тугим. Це відбитися на структурі і на смак.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (м'яке)
- Борошно - 2, 5 склянки (плюс мінус 3 ст.Л.)
- Дріжджі - 6 грам (сухі
) - Ванілін - За смаком
- Ізюм - 70 грам (без кісточок)
- Чорнослив - 80 грам
- Яєчний білок - 2 штуки
- Цукрова пудра - 130-140 грам
- Посипання кондитерські - За смаком

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Промийте сухофрукти і залийте окропом. Залиште на 15-20 хвилин.

Курагу наріжте соломкою.

Підготовлені сухофрукти обваляйте в борошні. Відкладіть в сторону.

Тісто для паски зручно замішувати в хлібопічці. Завантажте продукти згідно вашої інструкції.

Виберіть функцію "тісто", по часу 1 час 04 хв. Спостерігайте в момент замісу, можливо буде потрібно додатково борошно.

Як тільки тісто зібралося в грудку і не вимагає додавання борошна, додайте сухофрукти і залиште процес до завершення. Якщо у вас немає хлібопічки, процес приготування тіста наступний: яйце розітріть з цукром, до зникнення кристалів. Додайте теплий кефір, сіль, ванілін, м'яке масло. Все ретельно перемішайте. Змішайте борошно з дріжджами, додаючи маленькими порціями. В самому кінці додайте сухофрукти. Добре обомніте, інвестувати в склі, закрийте харчовою плівкою. Залиште на 1 час.

Через годину зробіть обминку тесту. Постарайтеся, щоб вийшли всі бульбашки.

Розділити тісто на дві частини.

Форми для випічки покрийте тонким шаром масла. Розкладіть тісто у форми, з 2/3. Накрийте рушником і залиште на 1 годину підходити в теплому місці. Тісто має подвоїтися.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Розігрійте духовку до 180 градусів.

Коли тісто підніметься ставимо паски в розігріту духовку на 35-40 хвилин. Дверцята духовки не відчиняйте!

Поки випікаються паски приготуйте глазур.
У глибокій мисці змішайте білки і цукрову пудру.
У глибокій мисці змішайте білки і цукрову пудру.

Збийте в густу, однорідну, блискучу масу.

Готові гарячі паски відразу ж рясно змастіть глазур'ю.

Оформіть паски за бажанням і поставте в теплу духовку на 3-4 хвилини.

Готовим паскам необхідно вистоятися, тому поставте в прохолодне місце (не в холодник! ) з 5 годин, в ідеалі на ніч. У готового, Вистояти паски волокниста, пухнаста структура.

Світлого свята!