Рецепт Паска на дріжджах фото

Паска на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Ось рецепт паски, трохи модернізований мною. Паски таким чином готуються досить довго, кажу відразу, але смак виходить просто неймовірний! Відмінно підійде до великодніх свят!

Для початку запасіться терпінням. Прочитайте кілька разів, звертаючи увагу на фотографії, як приготувати паску на дріжджах. Після цього купіть всі необхідні інгредієнти, заздалегідь підготуйте все, що вам знадобиться - і можна починати. Цей паску у мене вийшов з першого разу, тому і у вас неодмінно все вийде.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Вода - 120 грам
  • Яйце - 10 штук
  • Маргарин - 420 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Сухі дріжджі - 20 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Ізюм - 200 грам
  • Ванілін - 40 грам
  • Шафран - 1 Чайна ложка
паска на дріжджах - фото крок 1
Підігрійте воду. З нею змішайте чотири столові ложки борошна і дріжджі. Добре перемішайте і приберіть на 30 хвилин в тепле місце.
паска на дріжджах - фото крок 2
10 яєць з'єднайте з сіллю. Трохи збийте.
паска на дріжджах - фото крок 3
Борошно, що залишилося перемішайте з шафраном, ваніліном і цукром.
паска на дріжджах - фото крок 4
У сухий борошняної суміші зробіть поглиблення. Туди додайте яйця і набряклі дріжджі. Добре замішайте тісто. По порціях додавайте маргарин. Як тільки суміш знайде єдину консистенцію, приберіть її в холодильник на ніч під плівкою.
паска на дріжджах - фото крок 5
Замочіть родзинки на 20 хвилин. І залиште сушитися на ніч. З ранку дістаньте тісто і включіть її. Воно повинно підніматися години 3. Потім вимішують його 40 хвилин.
паска на дріжджах - фото крок 6
Трохи обваляйте родзинки в борошні і киньте в тісто. Перемішайте. Розподіліть все по формам, заповнивши їх на 1/3 від усього обсягу.
паска на дріжджах - фото крок 7
У добре розігріту духовку поставите вироби. Випікайте 10 хвилин. А потім зменшіть вогонь і готуйте ще 25 хвилин. Потім дістаємо їх і кладемо на бік на 15 хвилин для охолодження, дістаємо з форм.
паска на дріжджах - фото крок 8
Приготуйте глазур. Білок збийте з цукром. Змастіть нею верх пасок. Можете посипати різнобарвним драже.

Схожі рецепти