Рецепт Паска на дріжджах фото

Паска на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі , Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Ось рецепт паски, трохи модернізований мною. Паски таким чином готуються досить довго, кажу відразу, але смак виходить просто неймовірний! Відмінно підійде до великодніх свят!

Опис приготування:

Для початку запасіться терпінням. Прочитайте кілька разів, звертаючи увагу на фотографії, як приготувати паску на дріжджах. Після цього купіть всі необхідні інгредієнти, заздалегідь підготуйте все, що вам знадобиться - і можна починати. Цей паску у мене вийшов з першого разу, тому і у вас неодмінно все вийде.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Вода - 120 грам
  • Яйце - 10 штук
  • Маргарин - 420 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Сухі дріжджі - 20 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Ізюм - 200 грам
  • Ванілін - 40 грам
  • Шафран - 1 Чайна ложка
паска на дріжджах - фото крок 1
Підігрійте воду. З нею змішайте чотири столові ложки борошна і дріжджі. Добре перемішайте і приберіть на 30 хвилин в тепле місце.
паска на дріжджах - фото крок 2
10 яєць з'єднайте з сіллю. Трохи збийте.
паска на дріжджах - фото крок 3
Борошно, що залишилося перемішайте з шафраном, ваніліном і цукром.
паска на дріжджах - фото крок 4
У сухий борошняної суміші зробіть поглиблення. Туди додайте яйця і набряклі дріжджі. Добре замішайте тісто. По порціях додавайте маргарин. Як тільки суміш знайде єдину консистенцію, приберіть її в холодильник на ніч під плівкою.
паска на дріжджах - фото крок 5
Замочіть родзинки на 20 хвилин. І залиште сушитися на ніч. З ранку дістаньте тісто і включіть її. Воно повинно підніматися години 3. Потім вимішують його 40 хвилин.
паска на дріжджах - фото крок 6
Трохи обваляйте родзинки в борошні і киньте в тісто. Перемішайте. Розподіліть все по формам, заповнивши їх на 1/3 від усього обсягу.
паска на дріжджах - фото крок 7
У добре розігріту духовку поставите вироби. Випікайте 10 хвилин. А потім зменшіть вогонь і готуйте ще 25 хвилин. Потім дістаємо їх і кладемо на бік на 15 хвилин для охолодження, дістаємо з форм.
паска на дріжджах - фото крок 8
Приготуйте глазур. Білок збийте з цукром. Змастіть нею верх пасок. Можете посипати різнобарвним драже.

Схожі рецепти