Паска на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Ось рецепт паски, трохи модернізований мною. Паски таким чином готуються досить довго, кажу відразу, але смак виходить просто неймовірний! Відмінно підійде до великодніх свят!
Опис приготування:
Для початку запасіться терпінням. Прочитайте кілька разів, звертаючи увагу на фотографії, як приготувати паску на дріжджах. Після цього купіть всі необхідні інгредієнти, заздалегідь підготуйте все, що вам знадобиться - і можна починати. Цей паску у мене вийшов з першого разу, тому і у вас неодмінно все вийде.
- Борошно - 1 кілограм
- Вода - 120 грам
- Яйце - 10 штук
- Маргарин - 420 грам
- Цукор - 200 грам
- Сухі дріжджі - 20 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Ізюм - 200 грам
- Ванілін - 40 грам
- Шафран - 1 Чайна ложка
Підігрійте воду. З нею змішайте чотири столові ложки борошна і дріжджі. Добре перемішайте і приберіть на 30 хвилин в тепле місце.
10 яєць з'єднайте з сіллю. Трохи збийте.
Борошно, що залишилося перемішайте з шафраном, ваніліном і цукром.
У сухий борошняної суміші зробіть поглиблення. Туди додайте яйця і набряклі дріжджі. Добре замішайте тісто. По порціях додавайте маргарин. Як тільки суміш знайде єдину консистенцію, приберіть її в холодильник на ніч під плівкою.
Замочіть родзинки на 20 хвилин. І залиште сушитися на ніч. З ранку дістаньте тісто і включіть її. Воно повинно підніматися години 3. Потім вимішують його 40 хвилин.
Трохи обваляйте родзинки в борошні і киньте в тісто. Перемішайте. Розподіліть все по формам, заповнивши їх на 1/3 від усього обсягу.
У добре розігріту духовку поставите вироби. Випікайте 10 хвилин. А потім зменшіть вогонь і готуйте ще 25 хвилин. Потім дістаємо їх і кладемо на бік на 15 хвилин для охолодження, дістаємо з форм.
Приготуйте глазур. Білок збийте з цукром. Змастіть нею верх пасок. Можете посипати різнобарвним драже.