Паска християнський
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Існує багато рецептів традиційного обрядового великоднього блюда - паски. У кожної господині він свій. Пропоную познайомитися з моїм варіантом.
Опис приготування:
Перед вами класичний рецепт традиційного святкового блюда - паски. Для його приготування зробіть опару, потім замісіть тісто і дайте йому піднятися. Після цього додайте родзинки і цукати, дайте тесту походить. Форми змастіть, злегка присипте борошном і викладіть тісто. Зверху змастіть паску збитим яйцем і випікання протягом години. Готові паски остудіть, і полийте глазур'ю. Зі святом, Христос Воскрес!
- Борошно - 700 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Ізюм - 150 грам
- Цукати - 150 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Яйця - 7 штук
- Лимон - 1 штука
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Молоко - 0, 5 L
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Кардамон - 1 щіпка
- Ваніль - 1 щіпка
Розчиніть дріжджі в теплому молоці, додайте половину борошна, добре перемішайте і залиште в теплому місці на півгодини.
З 6 яєць нам знадобляться тільки жовтки. Розітріть їх з цукром, додайте кардамон, ваніль і злегка розтоплене вершкове масло. Введіть цю суміш в опару.
Додайте решту борошна, вимісити тісто і залиште на годину добре піднятися.
Після цього додайте в тісто родзинки і цукати, перемішайте і залиште ще на годину. Форми змастіть вершковим маслом, злегка присипте борошном і викладіть тісто приблизно на одну третину висоти. Зверху змастіть паску збитим яйцем і випікання протягом години. Якщо час ще не минув, а зверху утворилася рум'яна кірочка, прикрийте її фольгою, щоб вона не згоріла. Приготуйте глазур: білок одного яйця збийте, поступово додаючи цукрову пудру і лимонний сік. Готові паски остудіть, і змастіть глазур'ю.