Рецепт Паска християнський фото

Паска християнський
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Існує багато рецептів традиційного обрядового великоднього блюда - паски. У кожної господині він свій. Пропоную познайомитися з моїм варіантом.

Опис приготування:

Перед вами класичний рецепт традиційного святкового блюда - паски. Для його приготування зробіть опару, потім замісіть тісто і дайте йому піднятися. Після цього додайте родзинки і цукати, дайте тесту походить. Форми змастіть, злегка присипте борошном і викладіть тісто. Зверху змастіть паску збитим яйцем і випікання протягом години. Готові паски остудіть, і полийте глазур'ю. Зі святом, Христос Воскрес!

  • Борошно - 700 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Цукати - 150 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Яйця - 7 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
  • Молоко - 0, 5 L
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Кардамон - 1 щіпка
  • Ваніль - 1 щіпка
паска християнський - фото крок 1
Розчиніть дріжджі в теплому молоці, додайте половину борошна, добре перемішайте і залиште в теплому місці на півгодини.
паска християнський - фото крок 2
З 6 яєць нам знадобляться тільки жовтки. Розітріть їх з цукром, додайте кардамон, ваніль і злегка розтоплене вершкове масло. Введіть цю суміш в опару.
паска християнський - фото крок 3
Додайте решту борошна, вимісити тісто і залиште на годину добре піднятися.
паска християнський - фото крок 4
Після цього додайте в тісто родзинки і цукати, перемішайте і залиште ще на годину. Форми змастіть вершковим маслом, злегка присипте борошном і викладіть тісто приблизно на одну третину висоти. Зверху змастіть паску збитим яйцем і випікання протягом години. Якщо час ще не минув, а зверху утворилася рум'яна кірочка, прикрийте її фольгою, щоб вона не згоріла. Приготуйте глазур: білок одного яйця збийте, поступово додаючи цукрову пудру і лимонний сік. Готові паски остудіть, і змастіть глазур'ю.

Схожі рецепти