Пасха з віденського тіста
(покроковий рецепт з фото)
Здобні, смачні, ароматні і дуже смачні паски раджу приготувати за класичним рецептом паски з віденського тіста. До речі, з цього тесту можна також робити чудову випічку!
Головна особливість віденського тіста полягає в тому, що опара повинна підходити довго, а готувати її краще зі свіжих пресованих дріжджів, а не з сухих. Для приготування паски з віденського тіста також знадобиться 6 штук яєць, молоко і яйця. Готові паски ви можете прикрасити збитими білками. Дивіться далі рецепт.
- Борошно - 1, 5 кілограма
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 0, 5 кілограма
- Молоко - 0, 5 L
- Дріжджі - 50 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Ізюм - 150 грам
- Ванілін - За смаком
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Спочатку збийте яйця з цукром.
Розчиніть в теплому молоці дріжджі, масло вершкове варто розтопити, дайте йому потім охолонути. Потім додайте до розведеним в молоці дріжджів масло розтоплене і яйця. Все перемішайте.
Опара повинна підходити ніч (годин 8-10). В цьому якраз і полягає головна особливість віденського тіста.
Опара повинна підходити ніч (годин 8-10). В цьому якраз і полягає головна особливість віденського тіста.
На ранок опара піднялася і виглядає наступним чином.
Опару перемішайте ще раз.
Потім додайте в опару сіль, ванілін і просіяне борошно. Ізюм краще заздалегідь промити і обсушити. Обваляйте його в борошні і теж додайте.
Вимішуйте тісто довго, хвилин 20. Якщо, розрізаючи тісто гострим ножем, тісто не липне до нього, значить воно добре замішано.
Вимішуйте тісто довго, хвилин 20. Якщо, розрізаючи тісто гострим ножем, тісто не липне до нього, значить воно добре замішано.
Тісто розкладіть по формах для пасок, заповнити їх варто тільки на одну третину.
Поставте їх підходити години на 2 в тепле місце.
Поставте їх підходити години на 2 в тепле місце.
Випікати паски з віденського тіста треба, як і звичайні паски - при 180 градусах в розігрітій духовці хвилин 20-40. Час залежить від розмірів: великі за 40 хвилин готові, маленькі - для 20-25.
У розрізі виходить ось такий паску.
Смачного!