Рецепт Пасха з віденського тіста фото

Пасха з віденського тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Здобні, смачні, ароматні і дуже смачні паски раджу приготувати за класичним рецептом паски з віденського тіста. До речі, з цього тесту можна також робити чудову випічку!

Опис приготування:

Головна особливість віденського тіста полягає в тому, що опара повинна підходити довго, а готувати її краще зі свіжих пресованих дріжджів, а не з сухих. Для приготування паски з віденського тіста також знадобиться 6 штук яєць, молоко і яйця. Готові паски ви можете прикрасити збитими білками. Дивіться далі рецепт.

  • Борошно - 1, 5 кілограма
  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 0, 5 кілограма
  • Молоко - 0, 5 L
  • Дріжджі - 50 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
великдень з віденського тіста - фото крок 1
Спочатку збийте яйця з цукром.
великдень з віденського тіста - фото крок 2
Розчиніть в теплому молоці дріжджі, масло вершкове варто розтопити, дайте йому потім охолонути. Потім додайте до розведеним в молоці дріжджів масло розтоплене і яйця. Все перемішайте.
Опара повинна підходити ніч (годин 8-10). В цьому якраз і полягає головна особливість віденського тіста.
великдень з віденського тіста - фото крок 3
На ранок опара піднялася і виглядає наступним чином.
великдень з віденського тіста - фото крок 4
Опару перемішайте ще раз.
великдень з віденського тіста - фото крок 5
Потім додайте в опару сіль, ванілін і просіяне борошно. Ізюм краще заздалегідь промити і обсушити. Обваляйте його в борошні і теж додайте.
Вимішуйте тісто довго, хвилин 20. Якщо, розрізаючи тісто гострим ножем, тісто не липне до нього, значить воно добре замішано.
великдень з віденського тіста - фото крок 6
Тісто розкладіть по формах для пасок, заповнити їх варто тільки на одну третину.
Поставте їх підходити години на 2 в тепле місце.
великдень з віденського тіста - фото крок 7
Випікати паски з віденського тіста треба, як і звичайні паски - при 180 градусах в розігрітій духовці хвилин 20-40. Час залежить від розмірів: великі за 40 хвилин готові, маленькі - для 20-25.
великдень з віденського тіста - фото крок 8
У розрізі виходить ось такий паску.
великдень з віденського тіста - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти