Пасха домашня
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом спостерігається тенденція купувати готову паску в магазині. Запевнюю вас, приготувавши паску з даного рецептом, результат настільки вам сподобається, що навряд чи Ви підете в магазин. Пробуємо!
Перед вами - класичний рецепт приготування паски домашньої. Із зазначених інгредієнтів приготуйте заварне тісто і опару. Змішайте тісто з опарою, додайте жовтки, топлене масло, збиті з цукром білки, рослинне масло і сіль. Засипте борошно і замісіть тісто. Залиште тісто на кілька годин в теплому місці, щоб воно піднялося. В кінці додайте цедру, ванілін і родзинки. Випікайте паску в духовці, після чого покрийте глазур'ю (білок збитий з 0, 5 склянки цукру) і присипкою. Хай щастить!
- Яйця - 9 штук
- Молоко - 0, 75 L(+ 0, 5 L. Для опари)
- Вершкове масло - 300 грам
- Масло топлене - 300 грам
- Цукор - 900 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі свіжі - 180 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 300 грам
- Цедра одного лимона - 1 штука
- Борошно - 10 склянок
- Ванілін - 1 За смаком
- Цедра одного апельсина - 1 штука
Приготуємо заварне тісто. Молоко і вершкове масло поміщаємо в каструлю і кип'ятимо, вводимо 3 склянки борошна, перемішуємо. Масу остудіть.
Приготовим опару. Дріжджі змішайте з 0, 5 L. Молока і 1 ст.Л. Цукру. Дайте опарі підійти.
Змішуємо заварне тісто з опарою, додаємо 9 жовтків і топлене масло, а також масло рослинне, сіль і збиті з цукром білки. Засипаємо борошно, замішуємо м'яке тісто, яке залишаємо в теплому місці на кілька годин (щоб підійшло в 2-3 рази).
Через годину додаємо в тісто всю цедру, ванілін і родзинки.
Розкладаємо тісто по формах. Наповнивши їх наполовину, даємо піднятися. Маленькі паски випікаємо 30 хвилин, а великі - 40 хвилин, температура 180 градусів.
Гарячу паску покриваємо глазур'ю і прикрашаємо присипкою. Смачного!