Пасха «царська» сира
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає часу на випічку традиційних великодніх пасок (готуються вони дуже довго), можна трохи схитрувати. Розповім, як приготувати паску «Царську» сиру, що робиться з сиру.
Рецепт приготування дуже простий, навіть базовий, без додавання горіхів, сухофруктів і іншого. Для такої паски краще використовувати домашній сухий сир. Потрібна спеціальна форма з отворами, через які піде зайва волога. Таку Великдень не випікають, а наполягають кілька годин під пресом.
- Сир - 4 кілограма
- Вершкове масло - 225 грам
- Крем - 470 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 6 штук
- Ваніль - 2 чайних ложки
1
У сотейник викладіть вершкове масло і відправте його на слабкий вогонь, розтопіть.
2
До маслу додайте сметану і вбийте курячі яйця, весь час перемішуйте лопаткою до утворення густої маси. Зніміть сотейник з вогню і остудіть його.
3
Сир перетріть через сито або збийте в блендері. В окрему миску перелийте вміст сотейника, додайте цукор і розмішайте його, потім з'єднайте з ваніллю і сир.
4
Отриману масу ретельно перемішайте міксером на низькій швидкості.
5
Спеціальну форму для паски застеліть марлею, складеної в два-три шари. Викладіть всередину сирну масу і утрамбовують ложкою.
6
Встановіть форму на тарілку, викладіть вантаж і приберіть паску в холодильник на 24 годину.
7
Через добу дістаньте паску і видаліть її з форми, зніміть акуратно марлю і подавайте паску до столу.