Парата
(покроковий рецепт з фото)
Паратха - це класичні індійські коржики з картопляною начинкою. Рецепт їх дуже простий, тому приготувати такі коржі зможе навіть підліток. Самі ж коржі виходять дуже смачними.
Тісто для коржів "паратха" неймовірно просте, в ньому тільки вода, сіль, борошно і рослинне масло. Тому не вийти воно просто не може. До речі, на такому тесті якраз можна вчитися замішувати тісто: в будь-якому випадку воно вийде, головне вимісити його, щоб воно стало однорідним. Класична начинка для таких коржів - картопляне пюре з великою кількістю зелені. Випічка стане відмінним доповненням до овочевих супів і бульйонів. А як приготувати паратху, читайте далі.
- Борошно - 250 грам
- Вода тепла - 110 мілілітрів
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Пюре картопляне - 250 грам
- Зелена цибуля - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Заздалегідь приготуйте картопляне пюре.
У теплій воді розчиніть сіль і рослинне масло. Як вид, солі достатньо багато, коржі вийдуть досить солоними, але в цьому їх "фішка" .
Додайте борошно, замісіть досить туге тісто.
Зелену цибулю дрібно порубати і додайте до картопляного пюре, гарненько перемішайте.
Тісто розділи 4 частини. 1 частина тонко розкачати, викладіть на неї половину картопляної начинки рівним шаром.
Розкачайте тонко ще одну частину, покладіть її зверху на картоплю. Кінець кліпу.
Обсмажуйте корж на сковороді, змащеній олією, до готовності (я смажила на повільному вогні хвилин 8-10).
Паратха готова! Їжте із задоволенням!