Рецепт Парата фото

Парата
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Паратха - це класичні індійські коржики з картопляною начинкою. Рецепт їх дуже простий, тому приготувати такі коржі зможе навіть підліток. Самі ж коржі виходять дуже смачними.

Опис приготування:

Тісто для коржів"Паратха" неймовірно просте, в ньому тільки вода, сіль, борошно і рослинне масло. Тому не вийти воно просто не може. До речі, на такому тесті якраз можна вчитися замішувати тісто: в будь-якому випадку воно вийде, головне вимісити його, щоб воно стало однорідним. Класична начинка для таких коржів - картопляне пюре з великою кількістю зелені. Випічка стане відмінним доповненням до овочевих супів і бульйонів. А як приготувати паратху, читайте далі.

  • Борошно - 250 грам
  • Вода тепла - 110 мілілітрів
  • Масло рослинне - 40 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Пюре картопляне - 250 грам
  • Зелена цибуля - 1 штука
парата - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Заздалегідь приготуйте картопляне пюре.
парата - фото крок 2
У теплій воді розчиніть сіль і рослинне масло. Як вид, солі достатньо багато, коржі вийдуть досить солоними, але в цьому їх"фішка" .
парата - фото крок 3
Додайте борошно, замісіть досить туге тісто.
парата - фото крок 4
Зелену цибулю дрібно порубати і додайте до картопляного пюре, гарненько перемішайте.
парата - фото крок 5
Тісто розділи 4 частини. 1 частина тонко розкачати, викладіть на неї половину картопляної начинки рівним шаром.
парата - фото крок 6
Розкачайте тонко ще одну частину, покладіть її зверху на картоплю. Кінець кліпу.
парата - фото крок 7
Обсмажуйте корж на сковороді, змащеній олією, до готовності (я смажила на повільному вогні хвилин 8-10).
парата - фото крок 8
Паратха готова! Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти