Рецепт Осетинський пиріг зі шпинатом фото

Осетинський пиріг зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Осетинська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Бринза , Шпинат
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Осетинський пиріг зі шпинатом стає дуже популярним в наші дні. Якщо його правильно приготувати, він вийде ароматним, ситним і дуже смачним.

Опис приготування:

По перше, необхідно зробити еластичне тісто. Підігрійте трохи молоко і розчиніть в ньому дріжджі. Додайте сіль, цукор і перемішайте до повного розчинення цукру.

Потім просійте і додайте в молоко борошно.

Замісити тісто. Якщо воно вийшло не зовсім еластичним, не додавайте борошно зараз, додасте її тоді, коли будете його обробляти.

Покладіть тісто в глибоку миску і накрийте рушником. Поставте в тепле місце на дві години. (якщо є можливість, поставте на більший час).

Через півтори години після того, як ви поставили тісто (за півгодини до його повного приготування) починаємо готувати начинку. Добре промийте шпинат.

Тушкуйте шпинат на сковороді без кришки 7-10 хвилин.

Так як в шпинат додається бринза або адигейський сир, солити начинку не треба, ці сири досить солоні.

Розімніть виделкою бринзу або адигейський сир.

Дрібно порубати зелений лук, кріп і гілочку чебрецю.

Змішуємо сир, зелень і шпинат.

Готується справжній тісто розділіть на три частини (в Осетії у свята прийнято готувати непарну кількість осетинських пирогів). Кожну частину тіста спочатку скачайте в кульку, потім розкачайте з нього корж. Якщо тісто недостатньо еластичне, додайте борошна.

У центр коржі викладіть начинку (начинку теж розділіть на три порції). Візьміть акуратно корж з начинкою за краї і підніміть, вийде мішечок. Скріпіть добре краю і притисніть мішечок, знову надаючи пирогу вид коржі. Так з усіма трьома частинами.

У центрі пирога зробіть невеликий отвір, щоб виходила пара.

Випікайте кожну корж в розігрітій на 220 градусів духовці 20 хвилин. Готовий осетинський пиріг зі шпинатом змастіть вершковим маслом.

Смачного.

  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 30 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Шпинат - 400 грам
  • Бринза - 300 грам (або адигейський сир.)
  • Пір'я зеленої цибулі - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Кріп - За смаком
  • Чебрець - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
По перше, необхідно зробити еластичне тісто. Підігрійте трохи молоко і розчиніть в ньому дріжджі. Додайте сіль, цукор і перемішайте до повного розчинення цукру.

Потім просійте і додайте в молоко борошно.

Замісити тісто. Якщо воно вийшло не зовсім еластичним, не додавайте борошно зараз, додасте її тоді, коли будете його обробляти.

Покладіть тісто в глибоку миску і накрийте рушником. Поставте в тепле місце на дві години. (якщо є можливість, поставте на більший час).

Через півтори години після того, як ви поставили тісто (за півгодини до його повного приготування) починаємо готувати начинку. Добре промийте шпинат.

Тушкуйте шпинат на сковороді без кришки 7-10 хвилин.

Так як в шпинат додається бринза або адигейський сир, солити начинку не треба, ці сири досить солоні.

Розімніть виделкою бринзу або адигейський сир.

Дрібно порубати зелений лук, кріп і гілочку чебрецю.

Змішуємо сир, зелень і шпинат.

Готується справжній тісто розділіть на три частини (в Осетії у свята прийнято готувати непарну кількість осетинських пирогів). Кожну частину тіста спочатку скачайте в кульку, потім розкачайте з нього корж. Якщо тісто недостатньо еластичне, додайте борошна.

У центр коржі викладіть начинку (начинку теж розділіть на три порції). Візьміть акуратно корж з начинкою за краї і підніміть, вийде мішечок. Скріпіть добре краю і притисніть мішечок, знову надаючи пирогу вид коржі. Так з усіма трьома частинами.

У центрі пирога зробіть невеликий отвір, щоб виходила пара.

Випікайте кожну корж в розігрітій на 220 градусів духовці 20 хвилин. Готовий осетинський пиріг зі шпинатом змастіть вершковим маслом.

Смачного.

Схожі рецепти