Рецепт Оселедець з яблуками фото

Оселедець з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Голландська кухня
Риба та морепродукти, Фрукти, Яблука, Оселедець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На святковий стіл, Фуршет

Рецепт приготування оселедця з яблуками урізноманітнює ваше меню закускою з пряним ароматом і пікантним смаком. Можна подавати як святковий, так і на буденний стіл.

Порадуйте себе, своїх близьких і друзів оригінальною закускою на святковому столі. Приготування оселедця з яблуками займе якийсь час, але це того варте. Блюдо виходить легким, на відміну від усім відомої оселедця під шубою. Соус з французької гірчиці відмінно поєднується з солоним оселедцем і кислими яблуками, додаючи гостроти.

Приготування:

1. Для маринування оселедця: режим філе на шматочки, стежимо, щоб не було кісток. Половину цибулини ріжемо півкільцями і викладаємо на дно глибокої посудини. Зверху кладемо оселедець, змащуємо її гірчицею. Змішуємо масло і оцет для маринаду - заливаємо їм оселедець. Ріжемо другу половину цибулини і викладаємо її зверху (залишаємо трохи цибулі для піджарки). Ми залишаємо маринуватися на годину.

2. Тепер яблука: чистимо їх і ріжемо часточками не дуже товсто. Обсмажуємо в рослинному маслі з двох сторін.

3. Що залишився лук теж обсмажуємо. Викладаємо на тарілку яблука і зверху на кожну часточку кладемо трохи цибулі.

4. Мариновану оселедець акуратно звільняємо від цибулі, намагаючись зберегти гірчичний шар. Викладаємо по шматочку оселедця на яблучні дольки. Скріплюємо шпажками.

Готово! Подаємо закуску, прикрасивши її зеленню. Цибуля, що залишився від маринування, теж можна викласти на тарілку з оселедцем. Смачного!


  • Оселедець - 1 штука (філе оселедця солоної)
  • Яблуко - 1 штука
  • Гірчиця французька - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Зелень - - Щепоток (для прикраси)
Порадуйте себе, своїх близьких і друзів оригінальною закускою на святковому столі. Приготування оселедця з яблуками займе якийсь час, але це того варте. Блюдо виходить легким, на відміну від усім відомої оселедця під шубою. Соус з французької гірчиці відмінно поєднується з солоним оселедцем і кислими яблуками, додаючи гостроти.

Приготування:

1. Для маринування оселедця: режим філе на шматочки, стежимо, щоб не було кісток. Половину цибулини ріжемо півкільцями і викладаємо на дно глибокої посудини. Зверху кладемо оселедець, змащуємо її гірчицею. Змішуємо масло і оцет для маринаду - заливаємо їм оселедець. Ріжемо другу половину цибулини і викладаємо її зверху (залишаємо трохи цибулі для піджарки). Ми залишаємо маринуватися на годину.

2. Тепер яблука: чистимо їх і ріжемо часточками не дуже товсто. Обсмажуємо в рослинному маслі з двох сторін.

3. Що залишився лук теж обсмажуємо. Викладаємо на тарілку яблука і зверху на кожну часточку кладемо трохи цибулі.

4. Мариновану оселедець акуратно звільняємо від цибулі, намагаючись зберегти гірчичний шар. Викладаємо по шматочку оселедця на яблучні дольки. Скріплюємо шпажками.

Готово! Подаємо закуску, прикрасивши її зеленню. Цибуля, що залишився від маринування, теж можна викласти на тарілку з оселедцем. Смачного!

Схожі рецепти