Оселедець під шубою в батоні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Пропоную вам незвичайний варіант, як приготувати оселедець під шубою в батоні. Не дивуйтесь, це і справді дуже смачно. Виходять такі собі закусочні рулетики. Те, що треба на святковий стіл!
Опис приготування:
Подається така незвичайна закуска до столу обов'язково холодної. Любіть знаменитий салат"Шубу" , але не хочете витрачати багато часу і сил на його приготування? Скористайтеся моїм рецептом - і ви здивуєтеся, наскільки простими можуть виявитися традиційні страви!
- Кнопка - 1 штука
- Буряк - 1 штука (середнього розміру, відварена або запечена)
- Яйця - 2 штуки (варені)
- Сир - 100 грам (твердих сортів)
- Огірок солоний - 1 штука (середнього розміру)
- Оселедець слабосолона - 150 грам (філе без кісток)
- Зелень - 1 пучок (я брала кріп)
- Майонез - 2 Ст. Ложки
Заздалегідь підготуйте всі інгредієнти. Поставте варитися або пекти буряк, відваріть яйця. Наріжте рибне філе довгими тонкими шматочками. Аналогічним чином наріжте і солоні огірки. Їх можна очистити від шкірки, але це зовсім необов'язково.
Тепер займемося буряком. Після приготування її потрібно остудити і очистити від шкірки. Натріть її на тертці (я для цього використовую дрібну). Також в окрему ємність натріть твердий сир. Зварені круто яйця окремо розімніть. Зручно для цього використовувати вилочку. Половину сирної маси відкладаємо на окрему тарілку.
Половину тертого сиру перекладіть до яєць, а другу половину - до буряка. Додайте в кожну тарілку по 1 столової ложки майонезу. Ретельно розмішайте. Можна посолити, якщо хочете.
Тепер займемося основою - батоном. Його ми розрізаємо уздовж наполовину (нЕ дорізаючи, до самого кінця). Вичищаємо з нього всю м'якоть, повинні залишитися"голі стіни" .
Викладаємо туди буряково-сирну суміш, ретельно і акуратно розподіляємо її по всьому батону зсередини.
Тепер туди ж викладаємо суміш з яєць і сиру, точно так само акуратно все розмазує.
Тепер, нарешті, настав час для огірочків і оселедця. Викладаємо їх у самий центр підготовленого батона.
Тепер закриваємо"кишеньку" від Baton, трохи здавлюємо його, гарненько обертаємо харчовою плівкою - і поміщаємо в холодильник для просочення. Добре, щоб батон пробув там близько 2 годин. З плином часу дістаємо готову страву, нарізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу.