Рецепт Оселедець під шубою в батоні фото

Оселедець під шубою в батоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Страви з начинкою
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вам незвичайний варіант, як приготувати оселедець під шубою в батоні. Не дивуйтесь, це і справді дуже смачно. Виходять такі собі закусочні рулетики. Те, що треба на святковий стіл!

Опис приготування:

Подається така незвичайна закуска до столу обов'язково холодної. Любіть знаменитий салат"Шубу" , але не хочете витрачати багато часу і сил на його приготування? Скористайтеся моїм рецептом - і ви здивуєтеся, наскільки простими можуть виявитися традиційні страви!

  • Кнопка - 1 штука
  • Буряк - 1 штука (середнього розміру, відварена або запечена)
  • Яйця - 2 штуки (варені)
  • Сир - 100 грам (твердих сортів)
  • Огірок солоний - 1 штука (середнього розміру)
  • Оселедець слабосолона - 150 грам (філе без кісток)
  • Зелень - 1 пучок (я брала кріп)
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
оселедець під шубою в батоні - фото крок 1
Заздалегідь підготуйте всі інгредієнти. Поставте варитися або пекти буряк, відваріть яйця. Наріжте рибне філе довгими тонкими шматочками. Аналогічним чином наріжте і солоні огірки. Їх можна очистити від шкірки, але це зовсім необов'язково.
оселедець під шубою в батоні - фото крок 2
Тепер займемося буряком. Після приготування її потрібно остудити і очистити від шкірки. Натріть її на тертці (я для цього використовую дрібну). Також в окрему ємність натріть твердий сир. Зварені круто яйця окремо розімніть. Зручно для цього використовувати вилочку. Половину сирної маси відкладаємо на окрему тарілку.
оселедець під шубою в батоні - фото крок 3
Половину тертого сиру перекладіть до яєць, а другу половину - до буряка. Додайте в кожну тарілку по 1 столової ложки майонезу. Ретельно розмішайте. Можна посолити, якщо хочете.
оселедець під шубою в батоні - фото крок 4
Тепер займемося основою - батоном. Його ми розрізаємо уздовж наполовину (нЕ дорізаючи, до самого кінця). Вичищаємо з нього всю м'якоть, повинні залишитися"голі стіни" .
оселедець під шубою в батоні - фото крок 5
Викладаємо туди буряково-сирну суміш, ретельно і акуратно розподіляємо її по всьому батону зсередини.
оселедець під шубою в батоні - фото крок 6
Тепер туди ж викладаємо суміш з яєць і сиру, точно так само акуратно все розмазує.
оселедець під шубою в батоні - фото крок 7
Тепер, нарешті, настав час для огірочків і оселедця. Викладаємо їх у самий центр підготовленого батона.
оселедець під шубою в батоні - фото крок 8
Тепер закриваємо"кишеньку" від Baton, трохи здавлюємо його, гарненько обертаємо харчовою плівкою - і поміщаємо в холодильник для просочення. Добре, щоб батон пробув там близько 2 годин. З плином часу дістаємо готову страву, нарізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу.

Схожі рецепти