Оселедець під шубою в батоні
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам незвичайний варіант, як приготувати оселедець під шубою в батоні. Не дивуйтесь, це і справді дуже смачно. Виходять такі собі закусочні рулетики. Те, що треба на святковий стіл!
Подається така незвичайна закуска до столу обов'язково холодної. Любіть знаменитий салат "шубу", але не хочете витрачати багато часу і сил на його приготування? Скористайтеся моїм рецептом - і ви здивуєтеся, наскільки простими можуть виявитися традиційні страви!
- Кнопка - 1 штука
- Буряк - 1 штука (середнього розміру, відварена або запечена)
- Яйця - 2 штуки (варені)
- Сир - 100 грам (твердих сортів)
- Огірок солоний - 1 штука (середнього розміру)
- Оселедець слабосолона - 150 грам (філе без кісток)
- Зелень - 1 пучок (я брала кріп)
- Майонез - 2 Ст. Ложки
Заздалегідь підготуйте всі інгредієнти. Поставте варитися або пекти буряк, відваріть яйця. Наріжте рибне філе довгими тонкими шматочками. Аналогічним чином наріжте і солоні огірки. Їх можна очистити від шкірки, але це зовсім необов'язково.
Тепер займемося буряком. Після приготування її потрібно остудити і очистити від шкірки. Натріть її на тертці (я для цього використовую дрібну). Також в окрему ємність натріть твердий сир. Зварені круто яйця окремо розімніть. Зручно для цього використовувати вилочку. Половину сирної маси відкладаємо на окрему тарілку.
Половину тертого сиру перекладіть до яєць, а другу половину - до буряка. Додайте в кожну тарілку по 1 столової ложки майонезу. Ретельно розмішайте. Можна посолити, якщо хочете.
Тепер займемося основою - батоном. Його ми розрізаємо уздовж наполовину (нЕ дорізаючи, до самого кінця). Вичищаємо з нього всю м'якоть, повинні залишитися "голі стіни" .
Викладаємо туди буряково-сирну суміш, ретельно і акуратно розподіляємо її по всьому батону зсередини.
Тепер туди ж викладаємо суміш з яєць і сиру, точно так само акуратно все розмазує.
Тепер, нарешті, настав час для огірочків і оселедця. Викладаємо їх у самий центр підготовленого батона.
Тепер закриваємо "кишеньку" від Baton, трохи здавлюємо його, гарненько обертаємо харчовою плівкою - і поміщаємо в холодильник для просочення. Добре, щоб батон пробув там близько 2 годин. З плином часу дістаємо готову страву, нарізаємо його на порційні шматочки і подаємо до столу.