Оселедець під «пуховиком»
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати оселедець під "пуховиків"? На смак цей салат не має нічого спільного з відомим салатом "оселедець під шубою" . У ньому буряка, але використовуються одночасно і огірок. І яблуко. Смачно!
Сьогодні я з задоволенням поділюся з вами своїм варіантом, як приготувати оселедець під "пуховиків" . На мій погляд, він дуже цікавий і незвичайний (особливо в порівнянні з класичною оселедцем під шубою). Салат дуже смачний. Не бійтеся використовувати тут огірок і яблуко. Я взяла бочковий хрусткий огірок і ні краплі про це не пошкодувала. Було дуже смачно!
- Селед - 1 штука
- Картопля відварна - 4 штуки (в мундирі)
- Морква відварна - 3 штуки
- Куряче яйце - 4 штуки
- Яблуко - 2 штуки
- Огірок солоний - 2 штуки (бочковий)
- Майонез - 200 грам
- Оливки, зелень, цибуля - 0, 5 За смаком
Для приготування салату подрібніть і переберіть оселедець. Оселедець потрібно відокремити від кісток і шкіри. М'якоть нарізаємо кубиками. Покладіть оселедець в салатник. Я буду для цього використовувати Тарілка для оселедця в формі рибки.
Відварну картоплю очистіть і натріть на крупній тертці. Покладіть шаром на оселедець.
Шар картоплі змастіть майонезом.
На тертці натріть бочковий або солоний огірочок. Викладіть його наступним шаром.
На великій тертці натріть солодке яблучко. Можна зі шкіркою. Це буде наступний шар салату. Між огірком і яблуком немає шару майонезу. Огірок і яблуко досить соковиті, тому майонез не потрібен.
Шар яблука змастіть майонезом. Відварені курячі яйця натріть на тертці і викладіть наступним шаром.
Відварену моркву очистіть і натріть на тертці. Викладіть її завершальним шаром. Шар морквини змастіть майонезом. Прикрасьте салат. Для прикраси я використовувала оливки (маслини), листочки петрушки і півкільця ріпчастої цибулі.
Подайте салат до столу просочені. Нехай він постоїть в холодильнику 30-40 хвилин.