Orehovиe козинаки
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний десерт напевно пробували все. Я розповім і покажу, як зробити горіхові козинаки з волоських горіхів в домашніх умовах всього з трьох інгредієнтів: горіхів, мед і пісочний.
Наскільки мені відомо (і Вікіпедія зі мною згодна), козинаки - це традиційний грузинський десерт. Що він собою являє, ви напевно і самі знаєте - смажені горіхи, карамелізований в меду з цукром. Як правило, в Грузії козинаки з волоських горіхів роблять напередодні Різдва і Нового року. Зробити горіхові козинаки в домашніх умовах нескладно - я покажу, як.
- Грецькі горіхи - 1 кілограм
- Мед - 10 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Очищені волоські горіхи прогріти на сухій сковороді на повільному вогні протягом 2-3 хвилин.
Зніміть з вогню, остудіть. Пальцями очистіть обсмажені волоські горіхи від шкірки. Наріжте (не дуже дрібно).
Покласти мед у велику плоску сковороду. Поставити на повільний вогонь і нагрівати 8-10 хвилин, помішуючи. Мед повинен стати рідким.
Зменшити вогонь до мінімального, додати цукор і нагрівати ще 2-3 хвилини.
Акуратно додати в сковороду горіхи.
Рівномірно розподілити горіхи по поверхні сковороди, готувати ще 2-3 хвилини на самому повільному вогні.
Вогонь виключаємо. Невелика кількість горіхів викладаємо на мокру дерев'яну дошку.
Розрівнюємо за допомогою качалки.
Мокрими руками надаємо правильну форму прямокутника.
Гострим ножем розрізаємо козинаки по діагоналі і по вертикалі.
Козинаки з волоських горіхів готові.