Омлет з куркою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям смачних і екзотичних страв! Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати японський омлет з куркою і рисом, який називається оякодон. Приступимо до його приготування!
Таким блюдом ви точно зможете здивувати домочадців. Омлет відмінно підходить на сніданок, так як виходить дуже ситним. Він наповнить вас силами і енергією на весь день. Однак блюдо також можна приготувати на обід і вечерю. Обов'язково спробуйте, ви не пошкодуєте!
- Куряче філе - 300 грам
- Зелена цибуля - 20 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Мал - 0, 5 склянки
- Соєвий соус - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1
Насамперед очищаємо і промиваємо ріпчасту цибулю, нарізаємо його тонкими півкільцями. У сковороді розігріваємо соєвий соус.
2
Доводимо соус до кипіння і відразу ж додаємо в нього цибулю. Насипаємо зверху цукор і карамелізіруем цибулю протягом 2-3 хвилин, періодично помішуючи.
3
Куряче філе промиваємо та нарізаємо. Додаємо до цибулі і тушкуємо протягом декількох хвилин, поки м'ясо не побіліє.
4
В окремій ємності збиваємо яйця і заливаємо ними курку з цибулею. Важливо не додавати сіль в яйця!
5
Мал готуємо на пару і викладаємо його на тарілку сервіровки. Зелену цибулю миємо й нарізаємо маленькими кільцями.
6
Поверх рису викладаємо омлет, прикрашаємо все зеленою цибулею. Японський омлет "оякодон" готовий, смачного!