Омлет для годуючої мами
(покроковий рецепт з фото)
Молоді мами особливо ретельно стежать за своїм харчуванням, щоб не нашкодити малюкові. Пропоную на замітку відмінний варіант сніданку або вечері - рецепт приготування омлету для годуючої мами.
Такий омлет для мами, що годує в домашніх умовах можна готувати буквально з перших днів життя немовляти. Запечені яйця з овочами - це не тільки смачно, але і дуже корисно. При бажанні можна додати ще трішки сиру.
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Овочі за смаком - 100-150 грам
1. Для початку необхідно вбити яйця з глибоку мисочку. Посолити і поперчити за смаком. В разі, якщо у малюка спостерігалася алергічна реакція на яйця, можна використовувати перепелині.
2. Влити молоко (краще використовувати молоко не дуже жирне) або кефір. Віночком або міксером почати збивати. Як зробити омлет для годуючої мами ще цікавіше? Можна додати трохи сушених трав або подрібненої зелені за смаком.
3. Маса повинна вийде однорідної. Для більш щільної текстури можна додати трохи просіяного борошна.
4. Основну увагу слід приділити овочам. Для початку в харчування годуючої мами краще вводити зелені овочі, потім моркву і червоні овочі. Використовувати можна також заморожені овочеві суміш (особливо якщо вони домашні) або свіжі овочі за смаком. Омлет для мами, що годує в домашніх умовах може бути з чим завгодно - цибулина, морква, брокколі та цвітна капуста, помідор і солодкий перець, і т.Д.
5. Овочі додати до яєць і трохи перемішати. Такий омлет краще приготувати не на сковороді, а в духовці, мультиварці або пароварці. Це не тільки знизить його калорійність, але і збереже максимум корисного в страві. В мультиварці на режимі Випічка він буде готуватися близько 20 хвилин. Готовий омлет злегка остудити, вийняти з форми і відразу подавати до столу.