Оладки з яблуками на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити просту випічку на сніданок пропоную цікавим варіантом, як приготувати млинці з яблуками на молоці. Ніжні, пишні і дійсно смачні, вони стоять вашої уваги. Запам'ятовуйте!
В цей рецепт я рекомендую використовувати солодкі і м'які яблучка, попередньо очистивши їх від шкірки. Крім того, для аромату можна додати корицю, наприклад, або ванілін. Що стосується цукру, то тут все залежить від ваших смакових уподобань. Але не раджу класти багато, інакше оладки можуть погано зніматися зі сковороду. Краще подавайте їх до столу з солодким сиропом або згущеним молоком, наприклад.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1.5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Для початку в глибоку миску вбийте яйце, додайте цукор і збийте все міксером або віночком. Влийте половину молока.
2. Додайте соду або розпушувач.
3. Всипте просіяне борошно.
4. Ретельно перемішайте і додайте невеликими порціями молоко, щоб довести тісто до потрібної консистенції.
5. Яблуко вимийте, очистіть і наріжте тонкими пластинками. Можна також натерти на крупній тертці, наприклад.
6. Додайте яблука в тісто, перемішайте. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла.
7. Ложкою викладайте тісто на сковороду і смажте оладки до рум'яності з обох сторін.
8. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!