Оладки на молоці з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Вранці, особливо в вихідні, хочеться себе побалувати чимось солодким, ніжним, ароматним. Таким ласощами для мене є оладки на молоці з яблуками. З цукровою пудрою, медом, варенням… смачно!
Мені часто хочеться встромити зубки в соковиті, теплі і м'які оладки. Зазвичай їдять їх зі сметаною і варенням, запиваючи молоком. Відразу думаєш про дитинство! До речі, діти обожнюють це блюдо! Та й дорослі ласуни теж не відмовляться. Яблука для оладок на молоці можна різати дрібно або побільше, як вам подобається.
Як приготувати оладки на молоці з яблуками?
1. Яйця збийте з цукром до білої піни.
2. Додайте в яєчну суміш дрібку солі і молоко. Збийте вінчиком.
3. Просійте борошно і змішайте з розпушувачем або гашеного лимонним соком содою. Додайте в яєчно-молочну суміш. Всипте корицю і ретельно перемішайте.
4. Яблука промийте, очистіть від шкірки, плодоніжок і насіннєвий коробки. Дрібно наріжте або натріть на крупній тертці.
5. Яблука додайте в тісто і перемішайте. Нехай тісто з яблуками постоїть хвилин 10-15.
6. У сковороду влийте рослинного масла і добре розігрійте. Наливайте тісто в сковороду столовою ложкою. Обсмажте з двох сторін по 3-4 хвилини. Готові оладки на молоці з яблуками будуть золотистого кольору.
Оладки перед подачею можна присипати цукровою пудрою, полити медом, сиропом. Подавати можна з улюбленим варенням і сметаною.
Смачного!
- Борошно - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Яблука - 2 штуки
- Обкладинка - 2-3 Щепоток
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Як приготувати оладки на молоці з яблуками?
1. Яйця збийте з цукром до білої піни.
2. Додайте в яєчну суміш дрібку солі і молоко. Збийте вінчиком.
3. Просійте борошно і змішайте з розпушувачем або гашеного лимонним соком содою. Додайте в яєчно-молочну суміш. Всипте корицю і ретельно перемішайте.
4. Яблука промийте, очистіть від шкірки, плодоніжок і насіннєвий коробки. Дрібно наріжте або натріть на крупній тертці.
5. Яблука додайте в тісто і перемішайте. Нехай тісто з яблуками постоїть хвилин 10-15.
6. У сковороду влийте рослинного масла і добре розігрійте. Наливайте тісто в сковороду столовою ложкою. Обсмажте з двох сторін по 3-4 хвилини. Готові оладки на молоці з яблуками будуть золотистого кольору.
Оладки перед подачею можна присипати цукровою пудрою, полити медом, сиропом. Подавати можна з улюбленим варенням і сметаною.
Смачного!