Оладки з рису
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати млинці з рису - це відмінний спосіб використовувати залишки вареного рису, який у вас міг залишитися від приготування гарніру або начинки для пиріжків, пирога, голубців.
Ці оладки з рису солодкі, тому подавайте на сніданок, на полуденок або як перекус. До них подавайте сироп, варення, мідь, можна додати ягоди або фрукти. Блюдо готується дуже швидко, якщо у вас є готовий відварений рис або відваріть його перед початком приготування.
- Відварений рис - 1, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. У миску викладіть відварений рис, додайте до нього яйце, ванільний екстракт, корицю і маленьку щіпку солі.
2. Перемішайте все гарненько, щоб вийшла однорідна маса.
3. Розігрійте сковороду з рослинним або вершковим маслом. Сформуйте невеликі оладки або зачерпніть рисову масу ложкою. Викладіть оладки на розігріту поверхню.
4. Притисніть злегка лопаткою, щоб форма була не така щільна.
5. Обсмажуйте оладки з двох сторін до появи світлого золотистого кольору.
6. Подавайте відразу після обсмажування, полив сиропом або медом і з шматочком вершкового масла.