Оладки з молока
(покроковий рецепт з фото)
Ці розміром з долоню оладки зазвичай їдять на сніданок, але, насправді, вони можуть бути з'їдені в будь-який час дня: на полуденок або вечерю. У Росії найчастіше їх їдять як десерт до чаю з варенням.
Я поділюся з вами варіантом, як приготувати млинці з молока. Тісто на млинці має бути трохи густіше, ніж кефір. Якщо ви смажите, а вони не піднімаються, це може означати, що тісто занадто рідке. Щоб виправити ситуацію, додайте трохи борошна і дайте тісту піднятися протягом 10-15 хвилин перш ніж смажити знову. Результат в будь-якому випадку вас порадує.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
Підготуйте інгредієнти: кількість борошна в рецепті приблизне, в залежності від якості борошна може знадобитися трохи більше або менше.
У тепле молоко додайте чверть чайної ложки солі, весь цукор і 2 столові ложки олії. Добре розмішайте і всипте дріжджі. Дайте постояти 5-8 хвилин.
Додайте 1 склянка борошна до отримання однорідної маси і залиште в теплому місці на 15 хвилин. Після того, як тісто підійде, умішайте яйця і додайте решту борошна.
Накрийте миску чистою тканиною і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю масла на середньому вогні; зачерпніть тісто ополоником або великою ложкою і сформуйте оладки на сковороді. Смажте млинці з обох боків до золотистого кольору.
Подавайте оладки зі сметаною, варенням, медом або просто посипаними цукром.