Оладки з цукіні з сирною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Оладки з цукіні з сирною начинкою - корисне блюдо, яке підходить тим, хто стежить за своєю вагою, але любить смачно поїсти.
Оладки з цукіні з сирною начинкою НЕ смажаться на сковорідці в маслі (як це зазвичай робиться), а запікається в духовці. Це, звичайно, займе більше часу, зате блюдо вийде більш корисним і низькокалорійним.
- Цукіні - 4-5 штук
- Яйце - 1 штука
- Висівки або борошно - 0, 5-1 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Сир - 100-150 грам
- Сіль, перець - - За смаком
Цукіні натираємо на дрібній тертці, рясно солимо. Через кілька хвилин зливаємо сік, що виділився, щоб тісто не вийшло занадто рідким.
До натертого цукіні додаємо висівки або борошно (на око, щоб тісто було не дуже рідким для формування коржів), яйце, дрібно нарізаний часник, перець і сіль. Гарненько перемішуємо.
Тепер займемося начинкою. Для цього часник наріжемо тонкими пластинками і обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору, додамо в сир. Перемішаємо і приправити спеціями (на ваш смак).
Деко застелити пергаментним папером, за допомогою столової ложки сформувати коржі з половини отримав тесту. У центр кожного оладки викласти сирно-чесночую начинку. Потім начинку накрити ще однією коржем з тіста і гарненько заліпити краю, щоб начинка під час випікання не втекла. Оладки відправити в розігріту до 160 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Оладки найкраще подавати гарячими в томатному соусі. Смачного!