Рецепт Новорічні пряники фото

Новорічні пряники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Яйця , Імбир , Заварне тісто
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Новорічна пора - час подарунків та солодощів. Якщо ще не вирішили, що ж таке смачне приготувати, а також подарувати як сувенір, то подивіться, як приготувати новорічні пряники.

Опис приготування:

Що ж може бути смачніше домашньої випічки, зробленої з любов'ю? Замість звичних дрібничок спробуйте в цьому році порадувати своїх рідних і друзів смачними новорічними пряниками, які подарують новорічний настрій і порадують своїм смаком. Такі пряники можна прикрасити глазур'ю (однотонної або різнобарвною). Це заняття можна доручити і дітям - відмінна розвага для всієї родини.

  • Олія - 35 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Борошно - 250-300 грам
  • Імбир сухий - 0, 5 чайних ложки
  • Обкладинка, мускатний горіх, куркума - За смаком
новорічні пряники - фото крок 1
1. У сотейник кладемо масло, мед і насипаємо цукор, ставимо все на водяну баню і перемішуємо. В окремій мисці збиваємо яйце з содою, потім в каструльку на водяній бані додаємо його.
новорічні пряники - фото крок 2
2. Після закипання суміші знімаємо її з вогню, всипаємо заздалегідь просіяне борошно і спеції, замішуємо тісто. Воно виходить дихаючим і м'яким, Не забиваєш його борошном, з тестом працюємо відразу, поки воно тепле.
новорічні пряники - фото крок 3
3. Тісто розгортаємо пластом товщиною 1 сантиметр. Формочками або ножем вирізаємо потрібні фігурки.
новорічні пряники - фото крок 4
4. Деко застилає пергаментом, змащуємо олією і викладаємо вирізані фігурки. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин.
новорічні пряники - фото крок 5
5. Робимо глазур: змішуємо сік половинки лимона з цукровою пудрою, повинна вийти густа суміш. Кондитерським шприцом або пакетиком з діркою прикрашаємо пряники отриманої глазур'ю, залишаємо на 20-30 хвилин для застигання.

Схожі рецепти