Новорічні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Новорічна пора - час подарунків та солодощів. Якщо ще не вирішили, що ж таке смачне приготувати, а також подарувати як сувенір, то подивіться, як приготувати новорічні пряники.
Що ж може бути смачніше домашньої випічки, зробленої з любов'ю? Замість звичних дрібничок спробуйте в цьому році порадувати своїх рідних і друзів смачними новорічними пряниками, які подарують новорічний настрій і порадують своїм смаком. Такі пряники можна прикрасити глазур'ю (однотонної або різнобарвною). Це заняття можна доручити і дітям - відмінна розвага для всієї родини.
- Олія - 35 грам
- Цукор - 100 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Цукрова пудра - За смаком
- Борошно - 250-300 грам
- Імбир сухий - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка, мускатний горіх, куркума - За смаком
1. У сотейник кладемо масло, мед і насипаємо цукор, ставимо все на водяну баню і перемішуємо. В окремій мисці збиваємо яйце з содою, потім в каструльку на водяній бані додаємо його.
2. Після закипання суміші знімаємо її з вогню, всипаємо заздалегідь просіяне борошно і спеції, замішуємо тісто. Воно виходить дихаючим і м'яким, Не забиваєш його борошном, з тестом працюємо відразу, поки воно тепле.
3. Тісто розгортаємо пластом товщиною 1 сантиметр. Формочками або ножем вирізаємо потрібні фігурки.
4. Деко застилає пергаментом, змащуємо олією і викладаємо вирізані фігурки. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин.
5. Робимо глазур: змішуємо сік половинки лимона з цукровою пудрою, повинна вийти густа суміш. Кондитерським шприцом або пакетиком з діркою прикрашаємо пряники отриманої глазур'ю, залишаємо на 20-30 хвилин для застигання.