Навага в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів смачних і простих основних страв пропоную відмінний варіант - рецепт приготування наваги в клярі. Така рибка припаде до смаку як дорослим, так і діткам.
1. Насамперед потрібно вимити і очистити від нутрощів рибу. Акуратно видалити кісточки, адже в рецепт приготування наваги в клярі використовується виключно філе.
2. Нарізати філе рівними шматочками і посолити за смаком. При бажанні можна додати трохи перцю, спецій для риби або сушених трав.
3. У невелику мисочку просіяти борошно з крохмалем і сіллю.
4. Яйце збити трохи виделкою і влити в сухі інгредієнти.
5. Акуратно все перемішати і додати дуже холодної води до потрібно консистенції клярі.
6. Останньою додати соду, предварительно погасив, або розпушувач.
7. Трохи борошна насипати в тарілку і обваляти рибу в ній з усіх боків.
8. Паралельно налити рослинне масло на сковороду і добре нагріти.
9. Опустити кожен шматочок риби в кляр, а потім викласти на сковороду. Щоб навага в клярі в домашніх умовах була більш апетитною, краще смажити її у великій кількості масла.
10. Після можна викласти рибку на паперову серветку, промокнув зайве масло, а потім можна подавати до столу.
- Навага - 1 кілограм
- Борошно - 100 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 70 мілілітрів
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
2. Нарізати філе рівними шматочками і посолити за смаком. При бажанні можна додати трохи перцю, спецій для риби або сушених трав.
3. У невелику мисочку просіяти борошно з крохмалем і сіллю.
4. Яйце збити трохи виделкою і влити в сухі інгредієнти.
5. Акуратно все перемішати і додати дуже холодної води до потрібно консистенції клярі.
6. Останньою додати соду, предварительно погасив, або розпушувач.
7. Трохи борошна насипати в тарілку і обваляти рибу в ній з усіх боків.
8. Паралельно налити рослинне масло на сковороду і добре нагріти.
9. Опустити кожен шматочок риби в кляр, а потім викласти на сковороду. Щоб навага в клярі в домашніх умовах була більш апетитною, краще смажити її у великій кількості масла.
10. Після можна викласти рибку на паперову серветку, промокнув зайве масло, а потім можна подавати до столу.