Рецепт Навага в клярі фото

Навага в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в клярі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.

Для любителів смачних і простих основних страв пропоную відмінний варіант - рецепт приготування наваги в клярі. Така рибка припаде до смаку як дорослим, так і діткам.

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно вимити і очистити від нутрощів рибу. Акуратно видалити кісточки, адже в рецепт приготування наваги в клярі використовується виключно філе.

2. Нарізати філе рівними шматочками і посолити за смаком. При бажанні можна додати трохи перцю, спецій для риби або сушених трав.

3. У невелику мисочку просіяти борошно з крохмалем і сіллю.

4. Яйце збити трохи виделкою і влити в сухі інгредієнти.

5. Акуратно все перемішати і додати дуже холодної води до потрібно консистенції клярі.

6. Останньою додати соду, предварительно погасив, або розпушувач.

7. Трохи борошна насипати в тарілку і обваляти рибу в ній з усіх боків.

8. Паралельно налити рослинне масло на сковороду і добре нагріти.

9. Опустити кожен шматочок риби в кляр, а потім викласти на сковороду. Щоб навага в клярі в домашніх умовах була більш апетитною, краще смажити її у великій кількості масла.

10. Після можна викласти рибку на паперову серветку, промокнув зайве масло, а потім можна подавати до столу.

  • Навага - 1 кілограм
  • Борошно - 100 грам
  • Крохмаль - 50 грам
  • Сода - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 70 мілілітрів
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Насамперед потрібно вимити і очистити від нутрощів рибу. Акуратно видалити кісточки, адже в рецепт приготування наваги в клярі використовується виключно філе.

2. Нарізати філе рівними шматочками і посолити за смаком. При бажанні можна додати трохи перцю, спецій для риби або сушених трав.

3. У невелику мисочку просіяти борошно з крохмалем і сіллю.

4. Яйце збити трохи виделкою і влити в сухі інгредієнти.

5. Акуратно все перемішати і додати дуже холодної води до потрібно консистенції клярі.

6. Останньою додати соду, предварительно погасив, або розпушувач.

7. Трохи борошна насипати в тарілку і обваляти рибу в ній з усіх боків.

8. Паралельно налити рослинне масло на сковороду і добре нагріти.

9. Опустити кожен шматочок риби в кляр, а потім викласти на сковороду. Щоб навага в клярі в домашніх умовах була більш апетитною, краще смажити її у великій кількості масла.

10. Після можна викласти рибку на паперову серветку, промокнув зайве масло, а потім можна подавати до столу.

Схожі рецепти