Рецепт Настоянка дьогтю і м’яти фото

Настоянка дьогтю і м’яти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень, М'ята, Спеції, Прянощі, Приправи
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл, Літні
Напої, Настоянки

Домашня настоянка на запашних травах з додаванням лимона має приємний цікавий аромат, п'ється м'яко. Використовуйте тільки листя м'яти і тархуна, стебла можуть надати зайву гіркоту напою.

Перед вами рецепт, як приготувати настоянку на тархун і м'яті в домашніх умовах. Для її основи вибирайте тільки якісну горілку або розведений до 40% етиловий спирт. М’ята та тархун (естрада) збирайте краще далеко від автомобільних доріг, переважно виростити самим.

  • М'ята - 20 грам (лист)
  • Тархуна - 10 грам (лист)
  • Горілка - 500 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 120 грам
настоянка дьогтю і м’яти - фото крок 1
Тархун і м'яту добре промийте під холодною водою і обсушити. Лимон обдати окропом, ретельно вимийте під теплою водою, обсушити і зніміть цедру.
настоянка дьогтю і м’яти - фото крок 2
Складіть подрібнену зелень в чисту банку, додайте цедру лимона, залийте горілкою, прикрийте кришкою, залиште на 3-4 годину.
настоянка дьогтю і м’яти - фото крок 3
Цукор розчиніть в лимонному соці. Процідіть м'ятно-тархун настій, додайте лимонний сироп, прикрийте кришкою і залиште настоюватися протягом 5-7 днів в темному місці при кімнатній температурі.
настоянка дьогтю і м’яти - фото крок 4
Перелийте настойку в посудину, в якому будете зберігати в темному прохолодному місці. Колір настойки змінився з зеленого на світло-жовтий.
настоянка дьогтю і м’яти - фото крок 5
Перед вживанням охолодіть настойку в холодильнику.

Схожі рецепти