Настоянка дьогтю і м’яти
(покроковий рецепт з фото)
Домашня настоянка на запашних травах з додаванням лимона має приємний цікавий аромат, п'ється м'яко. Використовуйте тільки листя м'яти і тархуна, стебла можуть надати зайву гіркоту напою.
Перед вами рецепт, як приготувати настоянку на тархун і м'яті в домашніх умовах. Для її основи вибирайте тільки якісну горілку або розведений до 40% етиловий спирт. М’ята та тархун (естрада) збирайте краще далеко від автомобільних доріг, переважно виростити самим.
- М'ята - 20 грам (лист)
- Тархуна - 10 грам (лист)
- Горілка - 500 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 120 грам
Тархун і м'яту добре промийте під холодною водою і обсушити. Лимон обдати окропом, ретельно вимийте під теплою водою, обсушити і зніміть цедру.
Складіть подрібнену зелень в чисту банку, додайте цедру лимона, залийте горілкою, прикрийте кришкою, залиште на 3-4 годину.
Цукор розчиніть в лимонному соці. Процідіть м'ятно-тархун настій, додайте лимонний сироп, прикрийте кришкою і залиште настоюватися протягом 5-7 днів в темному місці при кімнатній температурі.
Перелийте настойку в посудину, в якому будете зберігати в темному прохолодному місці. Колір настойки змінився з зеленого на світло-жовтий.
Перед вживанням охолодіть настойку в холодильнику.