Рецепт Мус морквяний фото

Мус морквяний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Десерти , Мус
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування десерту з моркви під желатином і цукром.

Опис приготування:

Желатин замочується на 40 хвилин в половині склянки холодної води. Як тільки набряк - розпускається в водяній бані. Морква для нашого мусу натирається на тертці, а сік віджимається. Залийте моркву водою, яка залишилася, і проваріть протягом 15 хвилин.

Готовий відвар процідіть, і змішайте з цукром і віджатим соком, фурункули, додавши желатин, і знову довести до кипіння. Готова маса охолоджується до початку застигання і збивається в піну, після чого розливається по формах, де і густіє.

Перед тим, як подавати морквяний мус, опустіть форми в гарячу воду на кілька секунд, після чого мус викладається на блюдо.


  • Морква - 1 кілограм
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Желатин - 20 грам
  • Вода - 2 склянки
Желатин замочується на 40 хвилин в половині склянки холодної води. Як тільки набряк - розпускається в водяній бані. Морква для нашого мусу натирається на тертці, а сік віджимається. Залийте моркву водою, яка залишилася, і проваріть протягом 15 хвилин.

Готовий відвар процідіть, і змішайте з цукром і віджатим соком, фурункули, додавши желатин, і знову довести до кипіння. Готова маса охолоджується до початку застигання і збивається в піну, після чого розливається по формах, де і густіє.

Перед тим, як подавати морквяний мус, опустіть форми в гарячу воду на кілька секунд, після чого мус викладається на блюдо.

Схожі рецепти