Рецепт Морський коктейль в маслі фото

Морський коктейль в маслі
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Восьминіг, Кальмари
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Морепродукти завжди прикрасять і урізноманітнять будь-який стіл. Найчастіше їх готують до святкового столу, Тому що ціна відверто «кусається». Розповім, як приготувати морський коктейль в маслі.

Для приготування цієї страви використовують не заморожені продукти, а свіжі. Готую все окремо, тут головне не переварити їх. Заправку для салату з морського коктейлю готую на основі оливкового масла з додаванням часнику, каперсів і перцю чилі.

1. В сотейник вливаю оливковое масло, відправляю його на вогонь і нагріваю. Часник чищу і ножем розчавлюють їх, чилі мою і нарізаю тонкими кільцями, каперси розчавлюють ложкою. Лимон мою, зрізаю з нього тонко цедру.

2. У підігріте масло кладу часник, чилі, каперсами і орегано, перемішую суміш і готую на слабкому вогні 2 хвилини. Забираю сотейник з вогню, додаю туди лимонну цедру, лимонний сік (60 мілілітрів), 20 грам петрушки.

3. Восьминоги у мене маленькі (восьминоги-бейбі), гарненько їх мою. Кальмари мою і очищаю, потім нарізаю тонкими смужками (5 міліметрів). Мідії гарненько мою від піску.

4. Морепродукти відварюю в пароварці 2-4 хвилини. Розкрилися міді викидаю, одну половинку мідії відділяю і викидаю.

5. На блюдо викладаю мідії в раковинах, восьминоги, кальмари і креветки (цілком), поливаю блюдо заправкою на основі оливкової олії і посипаю дрібно рубаною петрушкою.


  • Оливкова олія - 125 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Каперсами - 2 чайних ложки
  • Чилі - 1 штука
  • Орегано сухий - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Петрушка - 100 грам
  • Восьминоги - 300 грам
  • Кальмар - 1 штука
  • Мідії - 12 штук
  • Креветки варені - 600 грам
Для приготування цієї страви використовують не заморожені продукти, а свіжі. Готую все окремо, тут головне не переварити їх. Заправку для салату з морського коктейлю готую на основі оливкового масла з додаванням часнику, каперсів і перцю чилі.

1. В сотейник вливаю оливковое масло, відправляю його на вогонь і нагріваю. Часник чищу і ножем розчавлюють їх, чилі мою і нарізаю тонкими кільцями, каперси розчавлюють ложкою. Лимон мою, зрізаю з нього тонко цедру.

2. У підігріте масло кладу часник, чилі, каперсами і орегано, перемішую суміш і готую на слабкому вогні 2 хвилини. Забираю сотейник з вогню, додаю туди лимонну цедру, лимонний сік (60 мілілітрів), 20 грам петрушки.

3. Восьминоги у мене маленькі (восьминоги-бейбі), гарненько їх мою. Кальмари мою і очищаю, потім нарізаю тонкими смужками (5 міліметрів). Мідії гарненько мою від піску.

4. Морепродукти відварюю в пароварці 2-4 хвилини. Розкрилися міді викидаю, одну половинку мідії відділяю і викидаю.

5. На блюдо викладаю мідії в раковинах, восьминоги, кальмари і креветки (цілком), поливаю блюдо заправкою на основі оливкової олії і посипаю дрібно рубаною петрушкою.

Схожі рецепти