Морський коктейль в маслі
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти завжди прикрасять і урізноманітнять будь-який стіл. Найчастіше їх готують до святкового столу, Тому що ціна відверто «кусається». Розповім, як приготувати морський коктейль в маслі.
Для приготування цієї страви використовують не заморожені продукти, а свіжі. Готую все окремо, тут головне не переварити їх. Заправку для салату з морського коктейлю готую на основі оливкового масла з додаванням часнику, каперсів і перцю чилі.
1. В сотейник вливаю оливковое масло, відправляю його на вогонь і нагріваю. Часник чищу і ножем розчавлюють їх, чилі мою і нарізаю тонкими кільцями, каперси розчавлюють ложкою. Лимон мою, зрізаю з нього тонко цедру.
2. У підігріте масло кладу часник, чилі, каперсами і орегано, перемішую суміш і готую на слабкому вогні 2 хвилини. Забираю сотейник з вогню, додаю туди лимонну цедру, лимонний сік (60 мілілітрів), 20 грам петрушки.
3. Восьминоги у мене маленькі (восьминоги-бейбі), гарненько їх мою. Кальмари мою і очищаю, потім нарізаю тонкими смужками (5 міліметрів). Мідії гарненько мою від піску.
4. Морепродукти відварюю в пароварці 2-4 хвилини. Розкрилися міді викидаю, одну половинку мідії відділяю і викидаю.
5. На блюдо викладаю мідії в раковинах, восьминоги, кальмари і креветки (цілком), поливаю блюдо заправкою на основі оливкової олії і посипаю дрібно рубаною петрушкою.
- Оливкова олія - 125 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Каперсами - 2 чайних ложки
- Чилі - 1 штука
- Орегано сухий - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука
- Петрушка - 100 грам
- Восьминоги - 300 грам
- Кальмар - 1 штука
- Мідії - 12 штук
- Креветки варені - 600 грам
1. В сотейник вливаю оливковое масло, відправляю його на вогонь і нагріваю. Часник чищу і ножем розчавлюють їх, чилі мою і нарізаю тонкими кільцями, каперси розчавлюють ложкою. Лимон мою, зрізаю з нього тонко цедру.
2. У підігріте масло кладу часник, чилі, каперсами і орегано, перемішую суміш і готую на слабкому вогні 2 хвилини. Забираю сотейник з вогню, додаю туди лимонну цедру, лимонний сік (60 мілілітрів), 20 грам петрушки.
3. Восьминоги у мене маленькі (восьминоги-бейбі), гарненько їх мою. Кальмари мою і очищаю, потім нарізаю тонкими смужками (5 міліметрів). Мідії гарненько мою від піску.
4. Морепродукти відварюю в пароварці 2-4 хвилини. Розкрилися міді викидаю, одну половинку мідії відділяю і викидаю.
5. На блюдо викладаю мідії в раковинах, восьминоги, кальмари і креветки (цілком), поливаю блюдо заправкою на основі оливкової олії і посипаю дрібно рубаною петрушкою.