Морозиво з яєць і вершків
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт морозива з яєць і вершків з додаванням фруктів або наповнювача (на ваш смак). Готується швидко і не вимагає особливих кулінарних знань і навичок.
Ніяких консервантів і виключно натуральні продукти! Балуйте своїх близьких домашніх морозивом з різними наповнювачами. Приготувати морозиво з яєць і вершків можна різними способами, але я пропоную класичний рецепт.
- Вершки - 500 мілілітрів
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 150 грам
- Ягоди - 150 грам
- Кава - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - За смаком
1. Морозиво готується відносно швидко, але вживати його можна тільки після повного замерзання. На цей процес йде близько 3-5 годин (в залежності від типу морозильної камери).
2. Відокремлюємо білки від жовтків вкрай акуратно. Збиваємо білки до стану густої піни.
3. Жовтки розтираємо з цукром так, щоб не залишилося білих кристалів. Можна цукор замінити цукровою пудрою.
4. Вершки збиваємо окремо на середньої потужності.
5. Подрібнюємо в блендері полуницю або будь-які інші ягоди на ваш смак.
6. Отримані маси змішуємо акуратно, НЕ збиваючи. Тим часом готуємо форми. В одну додаємо каву, а в іншу подрібнені ягоди. Розливаємо за формами морозиво і відправляємо в морозильну камеру на 3-5 годин до повного заморожування.
7. Після зазначеного часу морозиво з яєць і вершків в домашніх умовах готове! Отримуйте максимум задоволення від корисних продуктів!