Морквяний торт
(покроковий рецепт з фото)
У цьому торті морква зовсім не відчувається, зате тортик має приємний колір і структуру, я просочила його солодким сиропом, додала сметанний крем і посипала горішками. Пригощайтеся!
Приготуйте соковитий і яскравий морквяний торт. Нам знадобиться бісквіт з тертою морквиною, сметанний крем і ваша улюблена просочення.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Морква терта - 1 Склянка
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Оцет 9-проц. - 1 Ст. Ложка (або лимонний сік)
- Кориця мелена - За смаком
- Сметана жирна - 400 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Загущувач сметани, пачка - 1 штука
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Горіхи будь - 50-100 грам (для прикраси)
1. Приготуємо продукти для морквяного торта.
2. Змішуємо міксером яйця, цукор і корицю до густої і пишної піни.
3. Вводимо соду (гасимо оцтом або лимонним соком) і мука. Змішуємо.
4. Додаємо терту на дрібній тертці моркву.
5. Перемішуємо. Тісто має бути однорідним і в міру густим.
6. Випікаємо бісквіт зручним способом. Я пекла в мультиварці в режимі "випічка" 50 хвилин. У духовці бісквіт запікайте хвилин 40 (до сухої сірники) при температурі 180 градусів.
7. Готовий бісквіт витягаємо і залишаємо на решітці до охолодження.
8. Готуємо крем для морквяного торта. Змішуємо міксером сметану, загущувач для сметани, ванілін і цукрову пудру.
9. Збиваємо міксером до загустіння.
10. Грецькі горіхи (або інші) подрібнюємо.
11. Остиглий бісквіт розрізати на два коржі.
12. На блюдо, яке використовуються для подачі торта, потрібно постелити два прямокутника паперу так, щоб після прикраси торта їх можна було обережно вибрати. Кладемо перший корж. Я люблю соковиті бісквіти, тому завжди просочують їх, але ця дія не обов'язково. Кому важливо, я просочують тим, що є під рукою: цукровим сиропом, алкоголем, варенням.
13. Розподіляємо більшу половину крему.
14. Накриваємо другим коржем і прикрашаємо кремом боки і верх торта.
15. Посипаємо горіхами. І з двох сторін витягуємо папір. Відправляємо тортик в холодильник на 2 годину.
16. Морквяний торт готовий!