Рецепт Морквяний торт фото

Морквяний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Морква
Дієтичне харчування
Для дітей , Десерт
Випічка , Торти , Бісквіт
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У цьому торті морква зовсім не відчувається, зате тортик має приємний колір і структуру, я просочила його солодким сиропом, додала сметанний крем і посипала горішками. Пригощайтеся!

Опис приготування:

Приготуйте соковитий і яскравий морквяний торт. Нам знадобиться бісквіт з тертою морквиною, сметанний крем і ваша улюблена просочення.

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Морква терта - 1 Склянка
  • Сода - 1, 5 чайних ложки
  • Оцет 9-проц. - 1 Ст. Ложка (або лимонний сік)
  • Кориця мелена - За смаком
  • Сметана жирна - 400 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Загущувач сметани, пачка - 1 штука
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
  • Горіхи будь - 50-100 грам (для прикраси)
морквяний торт - фото крок 1
1. Приготуємо продукти для морквяного торта.
морквяний торт - фото крок 2
2. Змішуємо міксером яйця, цукор і корицю до густої і пишної піни.
морквяний торт - фото крок 3
3. Вводимо соду (гасимо оцтом або лимонним соком) і мука. Змішуємо.
морквяний торт - фото крок 4
4. Додаємо терту на дрібній тертці моркву.
морквяний торт - фото крок 5
5. Перемішуємо. Тісто має бути однорідним і в міру густим.
морквяний торт - фото крок 6
6. Випікаємо бісквіт зручним способом. Я пекла в мультиварці в режимі"Випічка" 50 хвилин. У духовці бісквіт запікайте хвилин 40 (до сухої сірники) при температурі 180 градусів.
морквяний торт - фото крок 7
7. Готовий бісквіт витягаємо і залишаємо на решітці до охолодження.
морквяний торт - фото крок 8
8. Готуємо крем для морквяного торта. Змішуємо міксером сметану, загущувач для сметани, ванілін і цукрову пудру.
морквяний торт - фото крок 9
9. Збиваємо міксером до загустіння.
морквяний торт - фото крок 10
10. Грецькі горіхи (або інші) подрібнюємо.
морквяний торт - фото крок 11
11. Остиглий бісквіт розрізати на два коржі.
морквяний торт - фото крок 12
12. На блюдо, яке використовуються для подачі торта, потрібно постелити два прямокутника паперу так, щоб після прикраси торта їх можна було обережно вибрати. Кладемо перший корж. Я люблю соковиті бісквіти, тому завжди просочують їх, але ця дія не обов'язково. Кому важливо, я просочують тим, що є під рукою: цукровим сиропом, алкоголем, варенням.
морквяний торт - фото крок 13
13. Розподіляємо більшу половину крему.
морквяний торт - фото крок 14
14. Накриваємо другим коржем і прикрашаємо кремом боки і верх торта.
морквяний торт - фото крок 15
15. Посипаємо горіхами. І з двох сторін витягуємо папір. Відправляємо тортик в холодильник на 2 годину.
морквяний торт - фото крок 16
16. Морквяний торт готовий!

Схожі рецепти