Морквяні котлети з вареної моркви
(покроковий рецепт з фото)
З моркви готують безліч різноманітних страв: десерти, перші і другі страви, салати і закуски. Одне з найвідоміших - це рецепт, як приготувати морквяні котлети з вареної моркви.
Морквяні котлети можна зробити як з вареного овоча, так і з сирого. Їх готують з додаванням інших овочів, наприклад, лука і картоплі, або селери і буряку, а також з додаванням сиру. Такі котлетки відмінно підходять для гарніру з картоплі, каші, до салатів. Їх можна давати діткам.
- Морквина - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
1. Моркву чистимо і моєму, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь, варимо до повної готовності.
2. Відварену моркву розминаємо в кашу, вбиваємо яйце, кладемо сметану, чистимо і видавлюємо часник, додаємо до смаку спеції і сіль, а також дрібно посічену зелень.
3. Перемішуємо морквяний фарш. У миску насипаємо панірувальні сухарі, ложкою формуємо котлетку і обвалюють у панірувальних сухарях.
4. Котлети обсмажуємо на розпеченій сковороді з додаванням невеликої кількості соняшникової олії.
5. Готові котлетки викладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною, смачного!