Млинці
(покроковий рецепт з фото)
В Росії, або точніше ще за тисячу років до освіти країни, млинці готувалися під час старовинних обрядів або свят. Їх використовували для ворожіння або приносили символічні жертви. Млинцями пригощали жебраків і малозабезпечених.
Кількість порцій: 6
- Борошно - 1 грам(100 грам)
- Цукор тростинний нерафінований коричневий "містраль" - 1 грам(50 грам)
- Яйце - 1 штука(1 штука)
- Молоко - 1 мілілітр(300 мл)
- Сіль - 1 щіпка(1 щіпка)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка(2 ст.Ложки)
- Сода - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки)
- Оцет - 1 Чайна ложка(1 чайна ложка)
Складові
Змішуємо в одній мисці молоко, сіль, цукор і яйця. Все добре перемішуємо.
Додаємо борошно і вимішуємо до однорідної маси, що б не було грудочок.
До тесту додаємо 0, 5 чайної ложки соди гашеного 1 чайною ложкою оцту.
До тесту додаємо 2 ст.Ложку рослинного масла, що б менше додавати при смаженні на сковороду. Добре нагріваємо сковороду і наливаємо ополоником тісто розподіляючи його по всій сковороді. Обсмажуємо з одного боку 2 хвилини. Перевертаємо на інший бік і смажимо ще 1 хвилину.
Дуже простий і смачний рецепт. Смачного! !!
Смачного.