Млинці товсті на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого смачнішого і смачніше, ніж рум'яні млинці на сніданок. Розповім, як приготувати млинці товсті на молоці. Подавайте такі з начинкою або без відразу після приготування або трохи пізніше.
Товсті млинці приготувати набагато простіше, ніж тонкі. Скористайтеся спеціальною сковорідкою або випікайте їх на звичайній. Оскільки млинці товсті, то з представлених інгредієнтів вийде всього близько 7-8 штук. Подавайте їх зі сметаною або з варенням, на сніданок або на полуденок.
- Борошно - 250 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйця - 1 штука
- Сіль, цукор - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Дріжджі свіжі - 10 грам
1. Спершу в миску просійте пшеничну муку, тоді випічка вийде пишною і м'якою.
2. Підігрійте молоко до 33-35 градусів і влийте його в окрему миску. До нього викладіть дріжджі, близько столової ложки цукру і дрібку солі.
3. Перелийте молоко з дріжджами в миску з борошном, потім додайте тільки курячий жовток.
4. Гарненько перемішайте тісто, потім залиште його при кімнатній температурі на 1 час.
5. Через 60 хвилин розтопіть вершкове масло, трохи остудіть і влийте до тесту.
6. Збийте курячий білок з дрібкою солі, потім введіть його в миску до тесту, перемішайте.
7. Розігрійте сковороду, в окрему миску налийте трохи олії, занурте в неї половинку очищеної цибулини і змастіть сковороду (так ви не наллє масла більше ніж потрібно). Вилийте тісто, і обсмажуйте млинці з двох сторін.
8. Викладіть млинці на тарілку і перемажьте шматочком вершкового масла. Смачного!