Млинці на кислому молоці товсті
(покроковий рецепт з фото)
З кислого молока можна спекти смачні млинці, смаком яких будуть насолоджуватися ваші рідні. Приготуйте млинці за допомогою цього рецепта і отримаєте чудовий результат з мінімальними витратами.
Якщо у вас скисло молоко, не поспішайте його виливати. З кислого домашнього молока виходять відмінні млинці, які ви зможете напекти своїм рідним до сніданку. Часу для приготування тіста вам знадобиться трохи більше, чим звичайно. Зате і млинці будуть найсмачніше, повірте. Як приготувати млинці на кислому молоці товсті, я розповім вам в цьому рецепті. Готуємо і нехай ваш день розпочнеться з смачного сніданку з млинцями.
- Кисле молоко - 2 склянки
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 320 грам (приблизно 2 склянки)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змазування сковороди)
Відокремити білки від жовтків.
Додати до жовтків сіль і цукор і збити міксером хвилини 3-4.
Розтопити вершкове масло, але воно не повинно бути гарячим!
Збиваємо жовтки і вливаємо до них розтоплене вершкове масло.
І всипаємо третину борошна, при цьому збиваємо.
Додаємо спочатку один стакан кислого молока, перемішуємо, потім додаємо другий стакан. Перемішувати можна міксером, а можна і ложкою. А тепер досипаємо решту борошна і знову перемішати тісто.
Білки збиваємо в піну.
Додаємо білки до тесту і перемішати акуратно знизу вгору до однорідності тесту. Тісто має бути трохи густіше, ніж на звичайні тонкі млинці, але не таке густе, як на оладки
Розігріваємо сковороду і змащуємо рослинним маслом. Якщо сковорода з антипригарним покриттям - змащувати не треба. Наливаємо на сковороду тісто ополоником і повертаючи сковороду розподіляємо тісто по поверхні.
Смажимо млинці на середньому вогні хвилини 3-4 з кожного боку. Нижня сторона підрум'яниться, а верхня вже не блищить - перевертаємо млинець.