Млинці дріжджові
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати дріжджові млинці. Ніжні, з повітряної і пористою структурою, шалено смачні!
Залежно від начинки такі млинці можуть стати хорошою закускою або ніжним десертом. Підійдуть і солодкі начинки, і солоні, досить лише зменшити кількість цукру. Млинці можна подати зі сметаною, згущеним молоком, варенням, шоколадним або фруктовим соусом, а можна і з ікрою!
- Кефір - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (можна замінити маргарином)
- Вода (окріп) - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1. Підготуйте необхідні інгредієнти.
2. Насипте в глибоку миску цукор, сіль і дріжджі. Додайте склянку теплого кефіру і 70 грам борошна. Перемішайте до однорідного стану, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
3. Яица збийте вінчиком і додайте в тісто.
4. Перемішайте і додайте борошно, що залишилося.
5. Перемішайте все ще раз і влийте окріп, не перестаючи заважати віночком. Знову накрийте миску рушником і поставте в тепле місце ще на 20 хвилин.
6. Додайте масло.
7. Перемішайте.
8. Перший раз сковороду змащуємо маслом, потім годі й змащувати. Перевертаємо млинці лопаткою або руками.
9. Смачного!