Рецепт Минестроне з беконом фото

Минестроне з беконом
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Супи, Мінестроне

Як і у багатьох страв італійської кухні, у минестроне немає якогось певного складу, адже кожна господиня в Італії робить його по-своєму, а варіант приготування з беконом один з кращих.

Як ви вже, напевно, зрозуміли, мінестроне - це традиційна італійська страва, яке являє собою густий суп, зроблений з величезної кількості овочів, він так і перекладається "великий суп" . Є дуже багато варіантів його приготування, в деяких використовують м'ясний бульйон і саме м'ясо, а інші рецепти є вегетаріанськими. Ну а мені найбільше подобається ось такий простий рецепт мінестроне з беконом, який ми зробимо на основі томатного соку, завдяки чому суп стане приємного червоного кольору. І хоча для цього рецепта приготування мінестроне з беконом вам буде потрібно досить багато різних продуктів, та й часу на все піде не мало, але повірте мені, в результаті суп виходить настільки смачним, що, спробувавши його, забуваєш про все.

  • Бекон - 125 грам
  • Квасоля біла консервована - 450 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Селера - 3-4 штук (стебла)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець гострий - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука (молодий )
  • Квасоля стручкова - 125 грам
  • Горошок - 250 грам (свіжий або заморожений )
  • Помідор - 2 штуки
  • Сік томатний - 800 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло оливкове - 60 мілілітрів
  • Листя базиліка свіжі - 12 штук
  • Пармезан - За смаком (для подачі )
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
минестроне з беконом - фото крок 1
Отже, приступимо. Для начала чистим, миємо й нарізаємо всі овочі невеликими кубиками, часник і гострий перець подрібнюємо.
минестроне з беконом - фото крок 2
В одну глибоку миску кладемо селера, гострий перець і цибулю.
минестроне з беконом - фото крок 3
В іншій мисці змішуємо картопля, горошок, солодкий перець, кабачок и стручковую фасоль.
минестроне з беконом - фото крок 4
Бекон ріжемо невеликими смужками.
минестроне з беконом - фото крок 5
Тепер наливаємо в каструлю оливкова олія і обсмажуємо на ньому бекон. Чи не засмажуємо його сильно, а тільки трохи підтоплювати (1-2 хвилини на середньому вогні).
минестроне з беконом - фото крок 6
Викладаємо в каструлю вміст першої миски (селера, цибуля і гострий перець). Тушкуємо овочі разом з беконом на повільному вогні 10 хвилин.
минестроне з беконом - фото крок 7
На помідорах робимо хрестоподібні надрізи і заливаємо їх повністю окропом, залишаємо так на 3 хвилини.
минестроне з беконом - фото крок 8
Шумівкою витягаємо помідори і очищаємо від шкірки, коли вони трохи охолонуть.
минестроне з беконом - фото крок 9
Викладаємо помідори в чашу блендера і подрібнюємо до стану кашки.
минестроне з беконом - фото крок 10
Викладаємо томатне пюре в каструлю до овочів і бекону, перемішуємо все і продовжуємо тушкувати (хвилин 5).
минестроне з беконом - фото крок 11
Далі вливаємо томатний сік, доводимо рідину до кипіння, варимо 5 хвилин.
минестроне з беконом - фото крок 12
Викладаємо в каструлю овочі, що залишилися, додаємо подрібнений часник, готуємо ще 5 хвилин.
минестроне з беконом - фото крок 13
Тепер в хід йде квасоля, продовжуємо варити протягом 5 хвилин.
минестроне з беконом - фото крок 14
Потім розбавляємо суп окропом так, щоб у нас вийшла майже повна каструля. Солимо і перчимо суп, варимо 10 хвилин.
минестроне з беконом - фото крок 15
Тим часом нарізаємо дрібно листя базиліка.
минестроне з беконом - фото крок 16
Знімаємо суп з вогню і розливаємо його по тарілках. Подаємо минестроне, прикрасивши його пармезаном і базиліком. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти