Минестроне класичний
(покроковий рецепт з фото)
Минестроне - одне з традиційних страв італійської кухні. Рецептів його приготування дуже багато, в кожній області Італії свій рецепт. Цей густий овочевий суп нагадує овочеве рагу. Смачно і ситно!
Густий овочевий суп-рагу дуже популярний в Італії. У різних областях цієї країни його готують з різними добавками. У суп для густоти додають рис або пасту, готують на овочевому або м'ясному бульйоні. Класичний суп "минестроне" готують з овочів: чим більше їх - тим краще. У цьому простому рецепті я розповім, як приготувати мінестроне класичний. Овочі для супу доступні в будь-який час року, але все-таки краще готувати страву в сезон овочів.
- Картопля - 200 грам
- Кольорова капуста - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Cukini - 2 штуки (молоді та невеликі)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Селера - 100 грам (стебло)
- Шпинат свіжий - 50 грам
- Горошок зелений - 50 грам
- Квасоля відварена - 50 грам
- Помідори - 100-150 грам
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 10 грам (кілька гілочок)
- Базилік - 10 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
Ось наші інгредієнти. Набір овочів може бути різним, але бобові для супу обов'язкові.
Подрібнюємо цибулю, зелень петрушки і базиліка.
Всі овочі нарізаємо невеликими кубиками. Цвітну капусту розбираємо на дрібні суцвіття.
Готувати суп будемо в товстостінній каструлі, в ній же і обсмажити овочі. Нагріваємо оливкова олія, кілька хвилин обсмажуємо в ньому часник. Потім часник викидаємо.
Викладаємо в каструлю овочі, обсмажуємо їх на невеликому вогні хвилин 10.
Наливаємо холодної води або овочевого бульйону стільки, щоб рідина злегка покривала овочі. Варимо хвилин 20 на маленькому вогні.
Коли суп закипить, додамо сіль.
Тепер додамо промитий шпинат. Можна його нарізати, а можна додати і цілим, якщо листя не дуже великі.
Слідом за шпинатом відправимо в каструлю горошок і квасоля.
І продовжуємо варити на дуже маленькому вогні ще хвилин 30-35. За цей час деякі овочі розваряться і суп стане густим і насиченим.
Подають минестроне з грінками і посипавши тертим пармезаном.