Минестроне овочевий
(покроковий рецепт з фото)
Такий легкий італійський супчик можна приготувати на м'ясному бульйоні, але якщо зробити мінестроне з овочів, без додавання м'яса, то ми отримаємо не менше смачний і ситний вегетаріанський варіант.
У цього італійського супчика склад змінюється в залежності від пори року, а все тому, що італійці готують його в такий спосіб: просто йдуть на ринок і скуповують все свіжі сезонні овочі. Тому суть це рецепта приготування мінестроне овочевого в тому, щоб зібрати в ньому якомога більше різних овочів, а через це і склад такої досить значний. Зате суп виходить дуже густий, насичений і досить ситний, він зарядить вас енергією і позитивним настроєм в будь-який час доби. І якщо вже для вас тепер не секрет, як приготувати мінестроне овочевий, то ви можете з легкістю порадувати цим італійським блюдом свою сім'ю.
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Селера стебла - 2 штуки
- Лук-пориста - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Квасоля консервована - 150 грам
- Суміш овочева заморожена - 450 грам (суміш «лечо» (перець, помідори), брокколі, брюссельська капуста, кольорова капуста, стручковая фасоль)
- Бульйон овочевий - 1 літр
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 40 грам
- Макаронні вироби - 2-3 Ст. Ложок
- Пармезан - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Для початку промиваємо, чистимо і нарізаємо всі овочі. Цукіні і моркву ріжемо невеликими кубиками, селера пластинками.
Подрібнюємо порей і ріпчасту цибулю.
Тепер вливаємо в каструлю рослинне масло, нагріваємо його і розтоплюємо в ньому шматочок вершкового масла. Якщо збираєтеся готувати вегетаріанський варіант, тоді вершкове масло просто замініть 2 столовими ложками рослинного.
Викладаємо в каструлю нарізані цибулю і моркву і обсмажуємо їх до м'якості приблизно 4 хвилини.
Потім викладаємо в каструлю порей, цукіні і селеру, перемішуємо все і тушкуємо ще хвилини 4-5.
Вливаємо 100 мл вина і продовжуємо тушкувати протягом 4-5 хвилин. Поки наші овочі готуються, ми нарізаємо картоплю кубиками і окремо відварюємо його до напівготовності (приблизно 5 хвилин).
Після вина додаємо заморожені овочі, перемішуємо все і доводимо до кипіння.
Далі викладаємо картоплю і вливаємо літр гарячого овочевого бульйону (можна використовувати воду, в якій варилася картопля).
Квасоля відкидаємо на друшляк і так само додаємо в суп, солимо його і перчимо.
Коли овочі покипить так хвилин 10-15, можна додати в каструлю макарони і продовжувати варити суп майже до повної готовності макаронів (вони повинні бути з зубком).
Готовий минестроне за бажанням посипаємо тертим пармезаном і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!