Рецепт «мімоза» з тунцем фото

«мімоза» з тунцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Яйця, Консервований тунець, Тунець
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Салати, Салат мімоза

Смак цього салату знаком мені ще з дитинства. Готували його майже на всі свята, ось тільки могли міняти рибну складову (тунець, сардина). Розповім, як приготувати «Мімозау» з тунцем.

Мені дуже подобається текстура цього салату, він дуже ніжний і повітряний за рахунок того, що всі продукти подрібнюю на дрібній тертці і не утрамбовують шари ложкою. Як уже говорив раніше, в ідеалі потрібно використовувати тунець, проте його можна замінити сардиною. Готую страву в прозорому салатнику, щоб добре було видно шари.

  • Тунець - 140 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Морквина - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Картопля - 4 штуки
  • Майонез - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
2. Яйця відварюю відразу в холодній воді, потім остуджують їх і очищаю, відділяю жовтки від білків.
4. З тунця зливаю воду, перекладаю його в миску і розминають виделкою, потім змішую з 2 столовими ложками майонезу і чорним меленим перцем. Викладаю тунець нижнім шаром в салатницю, потім поливаю його тонкою цівкою майонезу.
6. Морква натираю дрібно і укладаю поверх яєць, НЕ утрамбовують, поливаю майонезом.
8. Картоплю натираю дрібно і викладаю наступним шаром, посипаю сіллю і перцем, поливаю майонезом. Яєчний жовток подрібнюю на тертці. Прикрашаю їм верхівку салату, потім додаю гілочку кропу і роблю квіточку з помідора.

Схожі рецепти