Рецепт «мімоза» з тунцем фото

«мімоза» з тунцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Яйця , Консервований тунець , Тунець
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Салати , Салат мімоза
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смак цього салату знаком мені ще з дитинства. Готували його майже на всі свята, ось тільки могли міняти рибну складову (тунець, сардина). Розповім, як приготувати «Мімозау» з тунцем.

Опис приготування:

Мені дуже подобається текстура цього салату, він дуже ніжний і повітряний за рахунок того, що всі продукти подрібнюю на дрібній тертці і не утрамбовують шари ложкою. Як уже говорив раніше, в ідеалі потрібно використовувати тунець, проте його можна замінити сардиною. Готую страву в прозорому салатнику, щоб добре було видно шари.

  • Тунець - 140 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Морквина - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Картопля - 4 штуки
  • Майонез - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
& Quot; Mimosa
1. Овочі відварив заздалегідь, за день до приготування салату, тому вони вже були остиглими, очищаю картоплю і моркву.
& Quot; Mimosa
2. Яйця відварюю відразу в холодній воді, потім остуджують їх і очищаю, відділяю жовтки від білків.
& Quot; Mimosa
3. Для приготування соусу в мисці змішую майонез і оливкова олія, перемішую масу віночком, після цього її можна перекласти в пакет для зберігання.
& Quot; Mimosa
4. З тунця зливаю воду, перекладаю його в миску і розминають виделкою, потім змішую з 2 столовими ложками майонезу і чорним меленим перцем. Викладаю тунець нижнім шаром в салатницю, потім поливаю його тонкою цівкою майонезу.
& Quot; Mimosa
5. Яєчний білок подрібнюю за допомогою дрібної терки і викладаю поверх риби, посипаю сіллю і поливаю майонезом.
& Quot; Mimosa
6. Морква натираю дрібно і укладаю поверх яєць, НЕ утрамбовують, поливаю майонезом.
& Quot; Mimosa
7. Очищаю цибулю, нарізаю його дуже дрібно, заливаю окропом і залишаю на 5 хвилин, після цього зливаю воду, отжимаю цибулю і викладаю його в салатник, потім - шар майонезу.
& Quot; Mimosa
8. Картоплю натираю дрібно і викладаю наступним шаром, посипаю сіллю і перцем, поливаю майонезом. Яєчний жовток подрібнюю на тертці. Прикрашаю їм верхівку салату, потім додаю гілочку кропу і роблю квіточку з помідора.

Схожі рецепти