«мімоза» з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Смак цього салату знаком мені ще з дитинства. Готували його майже на всі свята, ось тільки могли міняти рибну складову (тунець, сардина). Розповім, як приготувати «Мімозау» з тунцем.
Мені дуже подобається текстура цього салату, він дуже ніжний і повітряний за рахунок того, що всі продукти подрібнюю на дрібній тертці і не утрамбовують шари ложкою. Як уже говорив раніше, в ідеалі потрібно використовувати тунець, проте його можна замінити сардиною. Готую страву в прозорому салатнику, щоб добре було видно шари.
- Тунець - 140 грам
- Яйця - 6 штук
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Майонез - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
2. Яйця відварюю відразу в холодній воді, потім остуджують їх і очищаю, відділяю жовтки від білків.
4. З тунця зливаю воду, перекладаю його в миску і розминають виделкою, потім змішую з 2 столовими ложками майонезу і чорним меленим перцем. Викладаю тунець нижнім шаром в салатницю, потім поливаю його тонкою цівкою майонезу.
6. Морква натираю дрібно і укладаю поверх яєць, НЕ утрамбовують, поливаю майонезом.
8. Картоплю натираю дрібно і викладаю наступним шаром, посипаю сіллю і перцем, поливаю майонезом. Яєчний жовток подрібнюю на тертці. Прикрашаю їм верхівку салату, потім додаю гілочку кропу і роблю квіточку з помідора.