Рецепт Салат «мімоза» з тунцем фото

Салат «мімоза» з тунцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Консервований тунець, Тунець
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати, Салат мімоза

Традиційно салат "мімоза" готується з тунцем. Ніжний і смачний салат особливо люблять в моїй родині. Готується він легко і швидко, картопля, морква і яйця - основне додаток до тунця. Приступимо.

Консервований тунець за своїми корисними властивостями ні в чому не поступається свіжому. У ньому так само міститися Омега-3 і Омега-6, необхідні для роботи серцево-судинної системи і мозку. Тому використання консервованого тунця в стравах - правильне рішення. Салат "мімоза" мабуть, найпоширеніший салат з консервованим тунцем. Смачний і ніжний салат подається на святкові столу. Але, повірте, він такий простий у приготуванні, що можете готувати його і в будні дні.

1. Для початку зваріть картоплю, морква і яйця. Овочі краще варити в мундирі. А яйця до стану яєць круто.

2. Варені овочі викласти не плоску тарілку і залиште остуджувати. Яйця потримайте під струменем холодної води.

3. Ріпчасту цибулю почистіть і подрібніть.

4. Консервований тунець викладіть з банки на тарілку. Розімніть виделкою.

5. Почистіть яйця і картопля з морквою. Яєчні білки відокремити від жовтків.

6. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки, картопля і морква - на дрібній. Природно, всі інгредієнти складіть в різні чашки.

7. Підготуйте красиву салатницю. Першим шаром викладіть картоплю. Намагайтеся розподілити його так, щоб не було грудок. Додати сіль. Змастіть майонезом.

8. Другий шар - консервований тунець.

9. Зверху тунця відразу викладіть цибулю. Майонезом тунець змащувати не треба. Тунець досить соковитий. А ось цибуля вже можете покрити майонезом.

10.Тепер яєчні білки. Викладіть по всій площі салату і змастіть майонезом.

11. Зверху білків - морква. Морква так само, як і картопля, може збитися в тверді грудки. Слідувати, щоб цього не було. І акуратно намажте зверху майонез.

12. Останній штрих - густо посипаємо весь салат "мімоза" з тунцем яєчним жовтком!

Прикрасьте салат зеленню або композицією з інших овочів. Поперчіть за смаком.

Насолоджуйтесь.

  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Консервований тунець - 200 грам
Консервований тунець за своїми корисними властивостями ні в чому не поступається свіжому. У ньому так само міститися Омега-3 і Омега-6, необхідні для роботи серцево-судинної системи і мозку. Тому використання консервованого тунця в стравах - правильне рішення. Салат "мімоза" мабуть, найпоширеніший салат з консервованим тунцем. Смачний і ніжний салат подається на святкові столу. Але, повірте, він такий простий у приготуванні, що можете готувати його і в будні дні.

1. Для початку зваріть картоплю, морква і яйця. Овочі краще варити в мундирі. А яйця до стану яєць круто.

2. Варені овочі викласти не плоску тарілку і залиште остуджувати. Яйця потримайте під струменем холодної води.

3. Ріпчасту цибулю почистіть і подрібніть.

4. Консервований тунець викладіть з банки на тарілку. Розімніть виделкою.

5. Почистіть яйця і картопля з морквою. Яєчні білки відокремити від жовтків.

6. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки, картопля і морква - на дрібній. Природно, всі інгредієнти складіть в різні чашки.

7. Підготуйте красиву салатницю. Першим шаром викладіть картоплю. Намагайтеся розподілити його так, щоб не було грудок. Додати сіль. Змастіть майонезом.

8. Другий шар - консервований тунець.

9. Зверху тунця відразу викладіть цибулю. Майонезом тунець змащувати не треба. Тунець досить соковитий. А ось цибуля вже можете покрити майонезом.

10.Тепер яєчні білки. Викладіть по всій площі салату і змастіть майонезом.

11. Зверху білків - морква. Морква так само, як і картопля, може збитися в тверді грудки. Слідувати, щоб цього не було. І акуратно намажте зверху майонез.

12. Останній штрих - густо посипаємо весь салат "мімоза" з тунцем яєчним жовтком!

Прикрасьте салат зеленню або композицією з інших овочів. Поперчіть за смаком.

Насолоджуйтесь.

Схожі рецепти