Салат «мімоза» з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно салат "мімоза" готується з тунцем. Ніжний і смачний салат особливо люблять в моїй родині. Готується він легко і швидко, картопля, морква і яйця - основне додаток до тунця. Приступимо.
Консервований тунець за своїми корисними властивостями ні в чому не поступається свіжому. У ньому так само міститися Омега-3 і Омега-6, необхідні для роботи серцево-судинної системи і мозку. Тому використання консервованого тунця в стравах - правильне рішення. Салат "мімоза" мабуть, найпоширеніший салат з консервованим тунцем. Смачний і ніжний салат подається на святкові столу. Але, повірте, він такий простий у приготуванні, що можете готувати його і в будні дні.
1. Для початку зваріть картоплю, морква і яйця. Овочі краще варити в мундирі. А яйця до стану яєць круто.
2. Варені овочі викласти не плоску тарілку і залиште остуджувати. Яйця потримайте під струменем холодної води.
3. Ріпчасту цибулю почистіть і подрібніть.
4. Консервований тунець викладіть з банки на тарілку. Розімніть виделкою.
5. Почистіть яйця і картопля з морквою. Яєчні білки відокремити від жовтків.
6. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки, картопля і морква - на дрібній. Природно, всі інгредієнти складіть в різні чашки.
7. Підготуйте красиву салатницю. Першим шаром викладіть картоплю. Намагайтеся розподілити його так, щоб не було грудок. Додати сіль. Змастіть майонезом.
8. Другий шар - консервований тунець.
9. Зверху тунця відразу викладіть цибулю. Майонезом тунець змащувати не треба. Тунець досить соковитий. А ось цибуля вже можете покрити майонезом.
10.Тепер яєчні білки. Викладіть по всій площі салату і змастіть майонезом.
11. Зверху білків - морква. Морква так само, як і картопля, може збитися в тверді грудки. Слідувати, щоб цього не було. І акуратно намажте зверху майонез.
12. Останній штрих - густо посипаємо весь салат "мімоза" з тунцем яєчним жовтком!
Прикрасьте салат зеленню або композицією з інших овочів. Поперчіть за смаком.
Насолоджуйтесь.
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Консервований тунець - 200 грам
1. Для початку зваріть картоплю, морква і яйця. Овочі краще варити в мундирі. А яйця до стану яєць круто.
2. Варені овочі викласти не плоску тарілку і залиште остуджувати. Яйця потримайте під струменем холодної води.
3. Ріпчасту цибулю почистіть і подрібніть.
4. Консервований тунець викладіть з банки на тарілку. Розімніть виделкою.
5. Почистіть яйця і картопля з морквою. Яєчні білки відокремити від жовтків.
6. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки, картопля і морква - на дрібній. Природно, всі інгредієнти складіть в різні чашки.
7. Підготуйте красиву салатницю. Першим шаром викладіть картоплю. Намагайтеся розподілити його так, щоб не було грудок. Додати сіль. Змастіть майонезом.
8. Другий шар - консервований тунець.
9. Зверху тунця відразу викладіть цибулю. Майонезом тунець змащувати не треба. Тунець досить соковитий. А ось цибуля вже можете покрити майонезом.
10.Тепер яєчні білки. Викладіть по всій площі салату і змастіть майонезом.
11. Зверху білків - морква. Морква так само, як і картопля, може збитися в тверді грудки. Слідувати, щоб цього не було. І акуратно намажте зверху майонез.
12. Останній штрих - густо посипаємо весь салат "мімоза" з тунцем яєчним жовтком!
Прикрасьте салат зеленню або композицією з інших овочів. Поперчіть за смаком.
Насолоджуйтесь.