Мімоза з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Мімоза - це класичний салат з варених овочів, рибної консерви і яєць. Але я пропоную урізноманітнити цей рецепт і дізнатися, як приготувати "мімозу" з сиром. Смачний, ситний, простий салат на обід
Мені найбільше подобається салат "мімоза" з консервованим тунцем. Але в принципі для готування можна використовувати будь-які рибні консерви. Красиво буде виглядати на салаті прикраса з помідора і зелені у вигляді квітки мімози.
- Тунець в олії - 2 штуки (банки)
- Яйця - 6 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Майонез - 200 мілілітрів
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Сир твердий - 150 грам
- Помідор - 1 штука (для прикраси)
1
Картоплю і моркву відваріть близько 30 хвилин в підсоленій воді до готовності. Ніж повинен легко проколювати овочі. Залиште їх остигати.
2
Помістіть яйця в холодну воду, додайте ложку солі, відваріть їх круто. Потім перекладіть в дуже холодну воду.
3
Змішайте майонез і оливкова олія до однорідності. Перекладіть їх у пакетик, відріжте куточок. Сир натріть на дрібній тертці.
4
Цибулину наріжте дуже дрібними кубиками. Залийте окропом на 5 хвилин, додайте чайну ложку оцту. Потім злийте рідину.
5
Очищений і натертий на крупній тертці картопля викладіть і покрийте майонезом. Це буде перший шар.
6
Морква потрібно очистити і натерти на дрібній тертці. Це наступний шар мімози. Змастіть майонезом, потім викладіть шар з маринованої цибулі.
7
Рибні консерви викладіть в салатник третім шаром і добре поперчіть. Зробіть сіточку з майонезу.
8
Відокремте від яєць білок і натріть на дрібну тертку четвертим шаром салату. Змастіть сіточкою майонезу.
9
Потім слід тертий сир, сіточка майонезу і завершують композицію натерті на дрібну терку жовтки.