Медово-імбирні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Домашні пряники найсмачніші і ароматні. Пряникові тісто приготоване за цим рецептом завжди виходить вдало. Поєднання меду з імбиром наповнює готові пряники неймовірним смаком, спробуйте.
У пряникові тісто я додаю тертий імбир, мускатний горіх, корицю і кардамон. По бажанню, можна додати гвоздику, цедру лимона або ваніль, вибирайте за смаком. Немає чіткої норми додається в тісто борошна, приблизно, 400 грам двох видів, але якщо тісто занадто м'яке, додавайте ще трохи.
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Борошно пшеничне цільнозернових - 200 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 склянки
- Цукрова пудра - 6 Ст. Ложок
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Імбир - 1 Чайна ложка (тертого, з гіркою)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки (мелений)
- Кардамон - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
Підготуємо інгредієнти.
У каструлю насипаємо цукор і додаємо мед.
Туди ж додаємо всі мелені прянощі і тертий імбир.
Наливаємо молоко і доводимо масу до кипіння, періодично помішуючи.
Насипаємо соду і перемішуємо. У цей момент маса активно спінюється і збільшується.
Далі, додаємо розрізане на шматки вершкове масло.
Коли маса трохи охолоне вбиваємо яйце і все добре перемішуємо.
Насипаємо в каструлю цельнозерновую борошно і все перемішуємо.
Білу пшеничне борошно додаємо невеликими порціями і замішуємо тісто. Тісто виходить м'яке, збираємо його в грудку, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на годину.
Остигнуло тісто стало трохи щільніше. Посипаємо його борошном і розгортаємо пласт товщиною 4-5 мм. Формочками вирізаємо пряники.
Заготовки викладаємо на деко покритий пекарської папером.
Випікаємо при температурі 180 градусів близько 12 хвилин.
Цукрову пудру з'єднуємо з соком лимона і перемішуємо. Цукрову глазур перекладаємо в кулінарний мішечок і прикрашаємо пряники по своєму смаку.
Медово-імбирні пряники готові. Пригощайтеся!