Мазурики
(покроковий рецепт з фото)
Хочу порекомендувати вам в якості основного гарячого або ситної м'ясної закуски простий рецепт мазуриков - соковитих і апетитних ковбасок. Класне страва української кухні на вашому столі.
Готувати мазурики в домашніх умовах можна не тільки з традиційної індички, але і з курячої грудки, наприклад. Додавань в фарш спецій і сушених трав зробить блюдо ще більш апетитним і ароматним. Такі ковбаски з задоволенням їдять і дорослі, і малюки.
- Філе індички - 700-800 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Філе індички вимийте і висушіть паперовою серветкою. Наріжте невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку. Можна також використовувати в цей простий рецепт мазуриков комбінований фарш з індички і курки, наприклад.
2. Vbeyte 2-3 яйця.
3. На середній терці натріть невеликий шматочок сиру. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте дрібку спецій, які вам до душі. Пропустіть через прес часник.
4. Розтопити вершкове масло і додайте в фарш. Влийте трохи молока. Все як слід перемішайте до однорідності. Залиште фарш в холодильнику на півгодинки.
5. Змочіть руки трохи в воді і сформуйте з фаршу невеликі ковбаски. Обваляйте з усіх боків в панірувальних сухарях і відправте на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте з усіх боків до рум'яної на середньому вогні. Коли мазурики в домашніх умовах готові, викладіть їх на паперові серветки, щоб прибрати залишки масла.
6. Ось і весь простий і дуже апетитний варіант, як приготувати мазурики. Подавати до столу їх можна з овочами, гарніром, соусом або просто присипавши зеленню.