Мармелад без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Простіше простого приготувати фруктовий домашній мармелад, який корисний і смачний одночасно. Мармелад з медом, замість цукру, в якості згущувача желатин. Спробуйте! Дуже смачно!
В даному рецепті пюре з абрикосів. Зиязик заготівля, часточки абрикоса перемелені блендером до стану пюре і заморожені. З такої заготовки круглий рік можна готувати різні десерти, в тому числі і мармелад, рецептом якого поділюся сьогодні.
- Пюре з абрикосів - 200 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Желатин - 15 грам
Підготуємо інгредієнти.
Желатин заливаємо теплою водою і залишаємо на 5 хвилин.
У абрикосове пюре додаємо мед і перемішуємо.
Желатин з водою нагріваємо до температури 60-70 градусів і безперервно помішувати. Прибираємо каструлю з вогню. Коли желатин повністю розчинився, додаємо в каструлю абрикосове пюре з медом і все добре перемішуємо.
Абрикосовий масу розливаємо по формах і відправляємо в холодильник на годину.
Застиглий мармелад витягаємо з силіконових формочок і викладаємо на плоску тарілку. Готово!