Рецепт Мариновані маслюки фото

Мариновані маслюки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Роздільне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачні мариновані маслюки взимку - це не тільки відмінне доповнення до відвареної картоплі або закуска на святковий стіл. Вони нагадають про красу лісу, піднімуть настрій. А приготувати їх легко.

Опис приготування:

Цей рецепт розповість вам, як приготувати мариновані маслюки. Мариновані гриби - це відмінне блюдо на святковий стіл, смачне доповнення до відвареної картоплі і не тільки. Щоб балувати себе грибами холодною зимою, давайте замарінуем їх у цій простому рецептом. Цей рецепт відмінно підходить і для маринування будь-яких інших грибів, не тільки маслюків. Але маслюки виходять дивно смачними.

  • Масло - 2 кілограма
  • Сіль - 3 Ст. Ложки(2- в маринад, 1- відварювати гриби)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9 % - 10 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Перець запашний горошком - 10 штук
  • Перець чорний горошком - 10-15 штук
  • Гвоздика - 10 штук
мариновані маслюки - фото крок 1
Насамперед очистимо гриби. Маленькі маслюки можна залишити з шкіркою на капелюшках. Але, якщо побоюєтеся, ochishtayte.
мариновані маслюки - фото крок 2
Очищені гриби ретельно промиємо.
мариновані маслюки - фото крок 3
Викладаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб вона трохи покривала гриби. Додаємо сіль і варимо, знімаючи піну, 20 хвилин від моменту закипання.
мариновані маслюки - фото крок 4
Потім відкидаємо гриби на друшляк, нехай стече вся рідина.
мариновані маслюки - фото крок 5
Поки варяться гриби, вимиємо і простерілізуем банки. Нам має вистачити 5-6 банок по 0, 5 L. У кожну банку розкладаємо спеції і наливаємо по 2 столових ложки оцту.
мариновані маслюки - фото крок 6
Для маринаду нам знадобиться закип'ятити 1 літр води з цукром і сіллю.
мариновані маслюки - фото крок 7
Розкладаємо гриби по банках і заливаємо киплячим маринадом. У кожну банку піде близько склянки маринаду. Закриваємо кришками і перевертаємо шийкою вниз до охолодження. Зберігаємо в холодному місці.
мариновані маслюки - фото крок 8
Взимку подаємо до столу з цибулею і маслом.

Схожі рецепти