Мариновані маслюки
(покроковий рецепт з фото)
Смачні мариновані маслюки взимку - це не тільки відмінне доповнення до відвареної картоплі або закуска на святковий стіл. Вони нагадають про красу лісу, піднімуть настрій. А приготувати їх легко.
Цей рецепт розповість вам, як приготувати мариновані маслюки. Мариновані гриби - це відмінне блюдо на святковий стіл, смачне доповнення до відвареної картоплі і не тільки. Щоб балувати себе грибами холодною зимою, давайте замарінуем їх у цій простому рецептом. Цей рецепт відмінно підходить і для маринування будь-яких інших грибів, не тільки маслюків. Але маслюки виходять дивно смачними.
- Масло - 2 кілограма
- Сіль - 3 Ст. Ложки(2- в маринад, 1- відварювати гриби)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9 % - 10 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 5 штук
- Перець запашний горошком - 10 штук
- Перець чорний горошком - 10-15 штук
- Гвоздика - 10 штук
Насамперед очистимо гриби. Маленькі маслюки можна залишити з шкіркою на капелюшках. Але, якщо побоюєтеся, ochishtayte.
Очищені гриби ретельно промиємо.
Викладаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб вона трохи покривала гриби. Додаємо сіль і варимо, знімаючи піну, 20 хвилин від моменту закипання.
Потім відкидаємо гриби на друшляк, нехай стече вся рідина.
Поки варяться гриби, вимиємо і простерілізуем банки. Нам має вистачити 5-6 банок по 0, 5 L. У кожну банку розкладаємо спеції і наливаємо по 2 столових ложки оцту.
Для маринаду нам знадобиться закип'ятити 1 літр води з цукром і сіллю.
Розкладаємо гриби по банках і заливаємо киплячим маринадом. У кожну банку піде близько склянки маринаду. Закриваємо кришками і перевертаємо шийкою вниз до охолодження. Зберігаємо в холодному місці.
Взимку подаємо до столу з цибулею і маслом.