Рецепт Маннік-стаканнік фото

Маннік-стаканнік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця , Крупи , Манька
Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Маннік - це пиріг, приготований з додаванням манної крупи. Випічка настільки популярна, що напевно у кожної господині знайдеться свій перевірений рецепт.

Опис приготування:

Поділюся сьогодні своїм улюбленим рецептом і розповім, як приготувати маннік-стаканнік. Пиріг виходить дуже смачний! ніжний, повітряний - відмінне доповнення до чашечки чаю або кави. В маннік можна додати за бажанням родзинки, горіхи, мак, цукати або будь-які сухофрукти. Для приготування манника"Стаканнік" я використовую стакан об'ємом 200 мл.

  • Крупа манна - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 70 грам (можна маргарин)
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
маннік-стаканнік - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
маннік-стаканнік - фото крок 2
З'єднайте в глибокій мисці яйця, кефір, цукор і манку.
маннік-стаканнік - фото крок 3
Все перемішайте і залиште на 20-30 хвилин, щоб манка набухла.
маннік-стаканнік - фото крок 4
Потім додайте рослинне і розтоплене і охолоджене вершкове масло.
маннік-стаканнік - фото крок 5
Насипте борошно і соду.
маннік-стаканнік - фото крок 6
Ретельно перемішайте всі до однорідного стану.
маннік-стаканнік - фото крок 7
Форму змастіть маслом, дно і боки присипте борошном або манкою. Вилийте тісто і випікайте пиріг при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
маннік-стаканнік - фото крок 8
Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Дістаньте пиріг з форму, посипте його за бажанням цукровою пудрою і подавайте до столу.
маннік-стаканнік - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти