Маннік-стаканнік
(покроковий рецепт з фото)
Маннік - це пиріг, приготований з додаванням манної крупи. Випічка настільки популярна, що напевно у кожної господині знайдеться свій перевірений рецепт.
Поділюся сьогодні своїм улюбленим рецептом і розповім, як приготувати маннік-стаканнік. Пиріг виходить дуже смачний! ніжний, повітряний - відмінне доповнення до чашечки чаю або кави. В маннік можна додати за бажанням родзинки, горіхи, мак, цукати або будь-які сухофрукти. Для приготування манника "стаканнік" я використовую стакан об'ємом 200 мл.
- Крупа манна - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 70 грам (можна маргарин)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте в глибокій мисці яйця, кефір, цукор і манку.
Все перемішайте і залиште на 20-30 хвилин, щоб манка набухла.
Потім додайте рослинне і розтоплене і охолоджене вершкове масло.
Насипте борошно і соду.
Ретельно перемішайте всі до однорідного стану.
Форму змастіть маслом, дно і боки присипте борошном або манкою. Вилийте тісто і випікайте пиріг при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Дістаньте пиріг з форму, посипте його за бажанням цукровою пудрою і подавайте до столу.
Смачного!