Маннік на воді
(покроковий рецепт з фото)
Смачні страви зовсім не обов'язково повинні бути складними в приготуванні. Яскравий тому доказ - маннік на воді. Це відмінна випічка для тих, хто не хоче довго возитися з тестом.
Якщо вам цікаво, як приготувати маннік на воді, то просто прочитайте цей рецепт. Таке блюдо підійде в якості сніданку або полудня. Воно обов'язково сподобається дітям. Набір продуктів простий, вони практично завжди є під рукою у кожної господині.
- Вода - 250 мілілітрів
- Мед - 1/2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Крупа манна - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
У скляному посуді з високими стінками змішайте мед і підігріту заздалегідь водичку. Всипте цукор. Додайте манку, ретельно розмішайте все віночком і залиште отриману суміш при кімнатній температурі на десять хвилин, щоб манка злегка набрякла.
Коли пройде десять хвилин, влийте до суміші рослинне масло без запаху. Його можна замінити маргарином або ж розтопленим на водяній бані вершковим маслом.
Всю борошно просійте і змішайте з розпушувачем. Його можна замінити на соду, якщо у вас під рукою не виявилося пакетика з розпушувачем. Додайте сипучі інгредієнти в миску, замісіть тісто.
Візьміть будь-яку зручну посуд для запікання. Красиво виглядає кругла, з отвором посередині. Тоді маннік швидко і добре пропікається. Присипте форму манною крупою, вилийте в неї тісто.
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї маннік, випікайте його близько півгодини, поки не з'явиться коричневий відтінок. Готовий маннік остудіть і посипте цукровою пудрою. Прикрасьте на свій розсуд.