Манні коржі
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше з манної крупи готують кашу, а я хочу запропонувати вам приготувати манні коржі. Смачні, ароматні і поживні - приємна альтернатива магазинному хлібу.
Манні коржі за цим рецептом виходять з хрусткою скоринкою і ніжним повітряним м'якушкою. Гарні будуть до ранкового чаю, в якості хліба до гарячих страв або як перекус з молоком протягом дня. Кількість інгредієнтів вказана з розрахунку на дві такі коржі, за бажанням можете зменшити продукти для однієї штуки або зробити одну велику корж відразу на велику компанію їдців.
- Крупа манна - 1 Склянка (склянка - 250 мл + близько 0, 5 ст. Для тіста)
- Борошно - 1 Склянка(+приблизно 0, 5 ст.)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі - 11 грам (сухі швидкодіючі)
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 250 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте теплу воду, сіль, цукор і дріжджі.
До отриманої суміші додайте борошно, манку і оливкове масло.
Перемішайте.
Підсипте ще борошно і манку в рівних пропорціях по мірі необхідності, поки суміш не перетвориться в тісто, яке буде важко перемішувати ложкою.
Перекладіть тісто на стіл, присипаний манною крупою. Місіть тісто руками, в міру необхідності підсипаючи ще манку, поки воно не перестане липнути до рук. Зберіть його в кулю, покладіть в миску, накрийте плівкою і приберіть в тепле місце приблизно на годину.
Тісто має добре вирости в розмірі.
Тісто, що підійшло необхідно обмять руками і розділити на дві частини.
Стіл посипте манною крупою і розкачайте на ньому кожен шматок тіста в формі коржі, товщиною близько 1 см. Перекладіть коржі на деко і залиште приблизно на 20 хвилин, потім наколи їх по всій поверхні виделкою.
Випікайте коржі в розігрітій духовці при 225 градусах близько 20-30 хвилин.
Манні коржі готові. Остудіть їх на решітці, накривши рушником, і подавайте до столу. Смачного!