Мандаринові мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Мандаринові мафіни - дуже смачна і шалено ароматна випічка на швидку руку. Готуються вони зі свіжих мандаринів і апельсинової цедри, виходять дуже ніжними, зберігаються кілька днів.
Мандаринові маффіни це знахідка після новорічних свят, коли залишається купа мандаринів, а є їх уже не хочеться. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати цей невигадливий і дуже швидкий десерт. А взагалі, ці маффіни також непогано поєднуються з будь-якими ягодами або фруктами. Великим плюсом цієї випічки є те, що приготувати її можна за лічені хвилини. Буквально, поки духовка буде нагріватися, можна встигнути підготувати тісто. Ніжні, повітряні мафіни, з яскравим цитрусовим смаком і ароматом кориці обов'язково вам сподобаються. Смачного.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 100 грам(+ 2 ст. Ложки для посипання)
- Розпушувач - 2, 5 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Кориця мелена - 1/4 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Мандарини свіжі - 3 штуки
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 1 штука
- Вершкове масло - 75 грам
- Маслянка або кефір - 3/4 склянки
Мандарини почистіть, поріжте невеликими шматочками. Зніміть цедру з апельсина.
Розтопити вершкове масло, додайте збите яйце і кефір. Розмішайте все до однорідності.
Борошно просійте, додайте сіль, розпушувач, цукор, корицю і мускатний горіх. Добре все перемішайте.
З'єднайте борошно і рідку складову до однорідності.
Додайте в тісто мандарини, і добре перемішайте.
Розкладіть тісто по формах, зверху покладіть трохи цедри і посипте цукром.
Надішліть маффіни в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Коли маффіни спечуть, дістаньте їх з духовки і дайте постояти 5-10 хвилин в формі. Приємного!