Мамина запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Солодка сирна запіканка з рисом, в народі більше відома як "бабусина" або "мамина" . Запіканка виходить ніжна, ароматна і смачна - ідеально для ситного і корисного сніданку!
Для того, щоб приготувати "мамину" запіканку не буде потрібно великих грошових витрат, а саме головне - вона виходить ситна і смачна. Не всі діти люблять сир в натуральному вигляді, а в запеченому, як правило, він йде на "ура" . Я готую цю запіканку для своїх діток, приготуйте і ви, не пошкодуєте!
- Мал - 1 Склянка (відварений до напівготовності)
- Сир - 400 грам (домашній)
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2/3 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Відваріть рис до напівготовності.
Сир ретельно розітріть виделкою. Для більш ніжного смаку я вважаю за краще його пюрировать блендером до однорідного стану.
З'єднайте сир і відварений рис. Перемішайте.
Додайте цукор, соду і яйця.
На дно форми викладіть шматочки масла.
Зверху рівномірно викладіть сирно-рисову масу. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою, головне не перетримати запіканку, щоб вона не втратила своєї ніжності.
Мамина запіканка готова. Нарізаємо її на порції і подаємо до столу зі сметаною або будь-яким варенням. Смачного!