Рецепт Магрибський грушевий пиріг фото

Магрибський грушевий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Пісочне тісто, Горіхи, Мигдаль, Груша
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Випічка на основі пісочного тіста - моя найулюбленіша. Тим більше, що тісто в цьому рецепті робиться дуже просто. А всередині горіхова начинка з груші. Заходьте і дивіться, як приготувати це диво!

Цей пиріг приготувати дуже просто. Основу становить пісочне тісто, яке готується дуже швидко і просто. Потім йде товстий шар горіхової начинки на основі мигдалю і завершує його шар тонко нарізаних груш. Ще гарячий пиріг просочується джемом з коньяком, хоча, на мою думку, джем цілком можна замінити медом. Дуже цікава і смачна випічка.

  • Вершкове масло - 150 грам (тісто)
  • Цукор - 70 грам (тісто)
  • Куряче яйце - 1 штука (тісто)
  • Борошно - 1, 5 склянки (тісто)
  • Крем - 1 Ст. Ложка (тісто)
  • Розпушувач - 10 грам (тісто)
  • Мигдаль - 200 грам (начинка)
  • Куряче яйце - 2 штуки (начинка)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Груша - 2 штуки (начинка)
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
магрибський грушевий пиріг - фото крок 1
1. Борошно просійте з розпушувачем, додайте цукор.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 2
2. Додайте розтоплене масло.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 3
3. Потім додайте яйце, борошно, сметану і замісіть тісто. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 4
4. Для начинки горіхи трохи подрібніть.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 5
5. Додайте яйця, борошно і цукор.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 6
6. Все добре перемішайте.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 7
7. Тісто викладіть у форму, формуючи бортики.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 8
8. Покладіть в середину папір або фольгу, насипте на неї горох або квасоля.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 9
9. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 12 хвилин. Потім пиріг дістаньте, викладіть горіхову начинку.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 10
10. Груші наріжте часточками.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 11
11. Викладіть зверху. Поверніть пиріг в духовку і запікайте близько 30 хвилин.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 12
12. Готовий пиріг дістаньте і гарячим полийте сумішшю джему і коньяку.
магрибський грушевий пиріг - фото крок 13
13. Смачного!

Схожі рецепти