Магрибський грушевий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Випічка на основі пісочного тіста - моя найулюбленіша. Тим більше, що тісто в цьому рецепті робиться дуже просто. А всередині горіхова начинка з груші. Заходьте і дивіться, як приготувати це диво!
Цей пиріг приготувати дуже просто. Основу становить пісочне тісто, яке готується дуже швидко і просто. Потім йде товстий шар горіхової начинки на основі мигдалю і завершує його шар тонко нарізаних груш. Ще гарячий пиріг просочується джемом з коньяком, хоча, на мою думку, джем цілком можна замінити медом. Дуже цікава і смачна випічка.
- Вершкове масло - 150 грам (тісто)
- Цукор - 70 грам (тісто)
- Куряче яйце - 1 штука (тісто)
- Борошно - 1, 5 склянки (тісто)
- Крем - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Розпушувач - 10 грам (тісто)
- Мигдаль - 200 грам (начинка)
- Куряче яйце - 2 штуки (начинка)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Груша - 2 штуки (начинка)
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
1. Борошно просійте з розпушувачем, додайте цукор.
2. Додайте розтоплене масло.
3. Потім додайте яйце, борошно, сметану і замісіть тісто. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
4. Для начинки горіхи трохи подрібніть.
5. Додайте яйця, борошно і цукор.
6. Все добре перемішайте.
7. Тісто викладіть у форму, формуючи бортики.
8. Покладіть в середину папір або фольгу, насипте на неї горох або квасоля.
9. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 12 хвилин. Потім пиріг дістаньте, викладіть горіхову начинку.
10. Груші наріжте часточками.
11. Викладіть зверху. Поверніть пиріг в духовку і запікайте близько 30 хвилин.
12. Готовий пиріг дістаньте і гарячим полийте сумішшю джему і коньяку.
13. Смачного!