Мафіни з цукатами в формочках
(покроковий рецепт з фото)
Кекси і мафіни - це випічка невеликого розміру, яку зручно подавати до чаю або для перекусу. Тому я ділюся рецептом, як приготувати маффіни з цукатами на ряжанка. Вам сподобається!
Цукати можна замінити сухофруктами. Тісто виходить ніжним, повітряним, в міру солодким. Такі страви добре готувати з дітьми, тому що рецепт простий і вони легко і весело з ним справляються.
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Ряжанка - 200 мілілітрів
- Цукати - 100-150 грам
- Борошно - 200-250 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
1. Розбийте яйця в глибоку миску і збийте їх з цукром.
2. Потім відправте в миску ряжанку і розм'якшене вершкове масло.
3. Просійте борошно з розпушувачем і ванільним цукром. Надішліть в яєчну суміш і перемішайте тісто віночком. Воно повинно вийти не дуже густим.
4. Після цього додайте в тісто цукати і перемішайте.
5. Викладіть тісто в формочки, заповнюючи їх наполовину. Випікайте кексики при 180 градусах 20-25 хвилин.
6. Ось такі світлі, милі кекси готові!